vineri, 31 octombrie 2008

Ciobanu. Ionica Ciobanu :))










Pesedistul care a iesit cel mai mult in evidenta astazi.

Cine este "oaia rosie" a PSD-ului?

Niste tarani

NewsIasi anunta: Cartea Mihaelei Radulescu este cea mai vanduta in 2007... Nici nu vreau sa-mi inchipui ce s-ar intampla daca s-ar apuca de scris Oana Zavoranu sau, mai rau, Magda Ciumac.

joi, 30 octombrie 2008

Doru Tompea a inceput "stangaci" campania electorala

Aseara am primit in posta un fluturas electoral al lui Doru Tompea (PSD). Pe fata apare un anunt sau slogan: "Tompea vine la tine". Textul, care este pe un fundal alb-rosu, este insotit si de o poza cu un Doru Tompea cum nu se poate mai dezavantajos (opinia mea). Pe verso ma anunta ca "este pentru mine atat in Dacia, cat si in Alexandru", adica are doua sedii de campanie. Ceea ce nu inteleg este de ce Doru Tompea isi face campanie electorala in colegiul meu: desi stau de-o viata in Alexandru cel Bun, sunt arondat in colegiul Nicolina.



















P.S. Scuze pentru calitatea fotografiilor.

marți, 28 octombrie 2008

Marius Parciu

De cand ma stiu m-am intrebat daca mai exista vreo persoana cu acelasi nume ca al meu (mai ales ca nu am un nume comun). Ei, bine, exista. Marius Parciu este antrenorul Futsal Club Municipal Craiova. Porecla lui este Cippolini :D. Cred ca aceeasi persoana a ajuns sa joace si intr-un film. Interesant, nu? Chiar as vrea sa ma vad cu acest om.

P.S. Interesant este si articolul acesta... din care citez doar atat: "Parciu este rodul istetimii si al simtului practic pe care l-au avut generatiile de cultivatori anonimi care traiau si trudeau pe pamantul Daciei. Alaturi de alte soiuri vechi romanesti, Parciu a avut si el "emotii", in timpul domniei regelui Burebista, cand acesta a incercat sa reduca suprafetele cultivate cu vie din Dacia Mare". Da? :)

Recomandare

Palatul Culturii, Teatrul National, Gradina Botanica. Trei institutii pe care ar fi bine sa le vizitam din cand in cand... macar siteurile acestora.

Cel mai tare Nissan... functional :)

Cel mai tare Nissan se afla in proprietatea Aeroportului din Iasi. Iata cateva poze cu masina-minune :).


























P.S. George are poze cu avioanele de la Aviatia Utilitara.

SuperCostel

Nu e pasare, nu e avion, e... SuperCostel :). In caz ca nu ati aflat deja in curand se lanseaza SuperCostel, rubrica made by Jup (cea mai buna - malitiosii ar spune singura - rubrica din Ziarul de Iasi).

luni, 27 octombrie 2008

Suntem feline?

Studiile au demonstrat ca pisica are nevoie de numai o sesime din lumina necesara omului pentru a vedea foarte clar si limpede obiectele din jurul ei - chiar daca in intuneric total nici ele nu pot totusi sa vada, realitatea este ca foarte putina lumina le este suficienta si astfel orice pisica poate vana fara probleme atunci cand alte vietuitoare nu vad din cauza intunericului. Chiar daca sunt domesticite, pisicile de apartament sunt si ele in general mai active pe inserat si dimineata devreme, perioade despre care instinctul le spune ca sunt propice vanatorii.

De ce v-am spus toate astea? Pentru ca am impresia ca cei de la E.ON Moldova (sau o fi vorba de Flash Lighting?) ne considera feline. Altfel nu pot sa inteleg de ce seara/noaptea pe Splai Bahlui, intre Podu Ros si Podu de Piatra (ma refer la zona unde circula tramvaiul), nu este aprins niciodata vreun bec. Destul de des se opreste curentul chiar si pe Soseaua Nationala. Daca citeste cineva care are putere de decizie, il rog sa ia masurile necesare.

Cateva fotografii amuzante











Dragoste mare












Urmarind micul dejun












Curiozitate












Care e cea reala?













Pisica sensei.

vineri, 24 octombrie 2008

Desenele animate si politica

Deocamdata despre alegerile din Statele Unite ale Americii (confruntarea dintre Obama si McCain).



Family Guy





The Simpsons





Din nou
The Simpsons

joi, 23 octombrie 2008

miercuri, 22 octombrie 2008

Despre Camelia Gavrila

Mare mi-a fost surpriza cand am aflat ca un coleg de-al meu este consilierul pe probleme de cultura al Cameliei Gavrila. "Cred ca este alegerea cea mai buna", mi-a spus Calin... si nu l-am putut contrazice. Daca as fi pus sa aleg intre candidatii din colegiul Centru-Copou probabil as opta pentru liberala. Este un orator care nu iti lasa nicio sansa, are o cultura generala bogata si, unde mai pui, ca este si o prezenta agreabila. Plus ca are cele mai mari sanse dintre toti candidatii. Singurul om care o poate impiedica pe Camelia Gavrila sa ajunga in Parlament este... Camelia Gavrila. De ea depinde totul. Cred ca sefa de la Inspectoratul Scolar poate fi ceea ce NU a fost Dumitru Oprea la alegerile locale: intelectualul care face... in mod politicos politica. Sper sa nu ma si sa nu ne dezamageasca.

P.S. Nu am mai spus ca, de-a lungul timpului, Camelia Gavrila a fost vitregita de privilegiul de a candida pentru un asemenea post. Acum a venit timpul ei.

P.S. 2 Sloganul "Iesean de nota 10" seamana destul de mult cu cel folosit de Mihaela Popa la alegerile europarlamentare. Putea fi gasit altul.

Stirea zilei

Cea mai tare stire din presa ieseana, nationala si chiar mondiala, a aparut astazi in Jurnalul de Est. O puteti citi aici. Nu pot sa cred ca cineva chiar a acceptat sa publice chestia aia.

Ultimul banc auzit

Dupa o zi criminala, in care lui Mos Craciun toate i-au mers prost: i s-au imbolnavit 4 pitici, 3 reni au racit, sania s-a rupt, a ramas fara bautura si a venit si soacra-sa in vizita, seara, suna la usa un ingeras cu un brad imens de Craciun. "Ce sa fac cu bradul, Mosule?", intreaba ingerasul.........
Si de atunci exista traditia cu ingerasul infipt in varful bradului! :))

marți, 21 octombrie 2008

Oferta de feline a toamnei

Daca iubesti CU ADEVARAT animalele, atunci ti se ofera inegalabila ocazie sa adopti una din superbele pisici care apar in fotografiile de mai jos. Inutil sa mai spun ca "mama" (matza mai mare) nu e... disponibila.





























Anuntul este pe bune. Cine vrea una din felinele de mai sus, sa ii scrie Ioanei (selena_blue2002@yahoo.com).

P.S. Andreea, multumesc pentru poze!

duminică, 19 octombrie 2008

Adomnitei, izolat de "colegii" din PNL







Cristian Adomnitei a fost efectiv (Sandra) izolat. Tariceanu nu l-a vrut alaturi, mai ales dupa ultimele scandaluri si mai ales ca in curand vor fi alegerile parlamentare. Toti candidatii din Iasi au stat in stanga scenei, Adomnitei fiind singurul care "a fost sfatuit" sa stea in dreapta. Pe toata durata evenimentului, in care nu a scos niciun sunet, a avut a privit in dreapta, spre tribuna, dar fara o tinta precisa. Posibil sa se fi gandit la ce urma sa aiba loc la Sucevita.

Lansarea PNL

Am fost sambata la Polivalenta la lansarea (lala) liberalilor. Premierul Tariceanu mi-a lasat aceeasi impresie ca si anul trecut (lansarea candidatilor pentru europarlamentare): infatuat si sperios. La ce iti trebuie enspe gealati daca in jurul tau ai numai prieteni (a se citi "membri PNL")? Cei din presa sunt controlati pana la... De ce atata frica? (Cel putin) la capitolul asta, Basescu are o bila alba.






Am remarcat ca s-a adeverit si ce scria Cu mainile curate. Poftim declaratie la Tariceanu: "Probabil PSD ar distruge in 2-3 luni ceea ce am reusit noi in 3-4 ani. Nu putem miza pe stanga. Avem de ales intre PSD, adica un partid de stanga, partid populist, nereformat, descendent al fostului FSN, si PNL, singurul partid autentic de dreapta". Nici o vorba de PD-L.

vineri, 17 octombrie 2008

Care este

A aparut un nou ziar. Il gasiti la rubrica Ziare/Reviste pe ultima pozitie :D.










Sursa: Orasul Iasi

marți, 14 octombrie 2008

Vedeta de pe HI5



Nu mai este chiar adolescent, dar vrea sa para astfel. Desi are 35 de ani, pe hi5 pretinde ca are 22 (fata insa il tradeaza). Ghici cine e vedeta de pe internet?

P.S. O fi oare vreo farsa?

Pareri impartite


In urma sondajului realizat pe acest blog, a reiesit ca, in activitatea de ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei a fost foarte bun si, deopotriva, mai slab decat cainele lui Postolea. Hotarati voi.

luni, 13 octombrie 2008

Comunicate PNL

Nu stiu cine scrie comunicatele la PNL Iasi, dar sigur nu prea are chef de munca. Dupa ce acum cateva zile trimisesera un comunicat nesemnat, deci neasumat, astazi au recidivat.

Citez: "Cristina Dobre, Directorul Spitalului Clinic de Recuperare din Iasi, a inceput astazi, 11.10.2008, lucrarile de reamenajare a parcului de joaca pentru copii, situat in zona CUG-Hlincea." Buuun. Urmeaza o serie de detalii despre parculet. "Insusi Luca, fiul de numai 3,5 ani al Cristinei D. (suspecta Cristina D.? :) - n.m.). a contribuit la vopsirea gardului." Alte detalii. "Sambata, CD (misses C. - n.m.) va invita toti parintii si copiii din zona si-i va lasa pe cei mici sa deseneze si sa-si scrie numele pe stalpii parculetului.". Aproape de final. "CD va candida la alegerile din toamna, la functia de deputat, in colegiul 11 care cuprinde...". Dati si voi un copy-paste acolo, oricum gasiti pe net ce cartiere cuprinde colegiul :)).

Gata!

Este a cincea zi in care nu am internet. Pe langa faptul ca nu stiu nimic despre cauzele intreruperii sau, mai ales, data remedierii defectiunilor, operatorii de la RDS vorbesc si urat (eventual iti inchid si telefonul in nas). Drept urmare: maine (la prima ora) ii voi reclama la OPC!

sâmbătă, 11 octombrie 2008

Banc

INTREBARE: De ce in Elvetia nu se asculta manele?
RASPUNS: Elvetia este o tara neutra si nu are dusmani.

vineri, 10 octombrie 2008

Concerte pentru toate gusturile. Sau nu

Citez: "Pe langa concertul organizat de municipalitate in Piata Palatului pe 14 octombrie, la sfarsitul Sarbatorilor Iasului, iesenii se vor putea distra (intre 10 si 12 octombrie - n.m.) si in cartierele in care locuiesc, dar in compania unor artisti si formatii locale. "Cele trei ore de spectacol vor fi impartite pe trei genuri muzicale. Astfel, intre orele 17.00-18.00 vor fi programe artistice cu copii de la Palatul Copiilor, Teatrul «Luceafarul» sau Asociatia Omenia, de la 18.00 la 19.00 va fi sustinut cate un concert de muzica populara, in interpretarea Ansamblului «Doina Carpatilor», Fanfarei «Sapte Coline», Fanfarei de la Chetris, Ansamblului «Busuioc Moldovenesc» si Stefaniei Stoica, iar ultima ora din program este rezervata unui concert de muzica usoara cu interpretii Stefan Pintilie, Cristian Simionica si Alexandru Lescu, precum si formatiile «Zefir» si «Re-Aktiv»", a precizat Cosmin Coman, seful Directiei de Programe si Servicii pentru Comunitate a Primariei Iasi.

Se poate observa usor faptul ca au trecut alegerile locale. Anul trecut, desi nu aveau un caracter festiv (vezi Iasi 600), Sarbatorile Iasului au fost mult mai atent organizate.

joi, 9 octombrie 2008

Elena Udrea in liceu

Cateva fotografii reprezentative.

Cel mai tare bloger

In curand veti putea citi cugetarile celui mai tare bloger iesean. Situat pe platforma wordpress.com (asemeni tuturor blogurilor apartinand membrilor marcanti ai PSD), blogul isi propune sa dezbata chestiuni arzatoare ale societatii. Cine este acest bloger? Aflati raspunsul la aceasta intrebare, apasand aici.

P.S. Si Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean, are blog.

Explicatii amuzante :))

Echipa (administrativa) a Consiliului Judetean (CJ) participa la campionatul de fotbal intre institutii, campionat care are loc in aceste zile. In primele 2 meciuri pe care le-a disputat (cu echipele RATP 2 si cea a Universitatii "Al. I. Cuza") echipa CJ a fost invinsa cu acelasi scor: 9-0. Iata si o (posibila) explicatie pentru prestatia echipei CJ: "Cel putin in ultimul meci am fost furati. Era 2-0 cand un jucator de la Cuza a pus mana intentionat pe minge si, din el, s-a dus in corner. In loc sa ne de-a noua hent, arbitrul a decis ca e corner. Atunci am luat gol. La 3-0 s-a rupt echilibrul partidei. Arbitrul este vinovat de infrangerea noastra. Ne-a furat", a spus Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al institutiei si un important membru al echipei CJ. Echipa CJ Iasi va juca maine cu trupa de Old Boys de la Politehnica Iasi.

Vezi si alt articol (pe aceeasi tema).

marți, 7 octombrie 2008

Cum a fost Cristian Adomnitei ca ministru al Educatiei?

Sau ar fi trebuit sa trec "al Eductiei"?. Prietenii stiu de ce. In fine. Aveti un sondaj (in dreapta) pe tema aceasta.

Boney Mamaie vine la Iasi

Trupa Depeche Mode (nu mai zic nimic de U2...) nu vine la Iasi, ci la Bucuresti. Semn ca daca se vrea, se poate. La noi vin in schimb Boney M. Printre ultimele concerte in Romania ale trupei antice se numara cel de la Zilele... Becleanului (citez de pe Wikipedia: Beclean are o populatie de 10.930 locuitori si este un important nod de cale ferata) sau cel din iunie de la Baia Mare (unde au fost adusi pe 15.000 de euro de candidatul PSD la Primaria orasului, semn ca au onorariu aproximativ egal cu cel al trupelor din Romania. Orice trupa bunicica din strainatate cere de 10 pana la 100 de ori mai mult!). La un eveniment gen "Iasi 600" cred ca s-ar fi impus aducerea unei trupe de muzica, nu un surogat. Noi ramanem cu Boney Mamaie, iar altii cu trupele faine. Asta e.

P.S. Nici la Bacau, alt oras care implineste 600 de ani de atestare documentara (practic e vorba de acelasi hrisov), nu e grozava situatia, singurul concert acceptabil fiind amanat din cauza conditiilor meteo.

Fotografii sugestive














"Poftim la gogonele".















"Eu imi apar... saracia si nevoile si neamul"

Sursa: I. Blog de dat cu capul
II. Simona Ionescu

Trompetele magice

duminică, 5 octombrie 2008

Gafa. Sau nu...

Nu stiu daca a fost gafa sau a fost lucru premeditat, dar nu mi se pare fair sa postezi o asemenea fotografie chiar in ziua in care omu' (in cazul de fata: Cristian Adomnitei) se cununa. Parca e prea mult.




















Via Realitatea.

P.S. Tind totusi sa cred ca nu a fost o gafa. Stire publicata la scurt timp dupa prima.

CFR Cluj in cupele europene :)














Sursa: Financiarul.

Unica solutie pentru starpit coruptia?

Aici.

Cuminte














Via canon4ever.

In curand

Flacara Iasului va avea o noua "fata"... mai rasarita. Adresa ramane aceeasi: www.flacarais.ro.

P.S. Unii pot vedea deja siteul modificat.

vineri, 3 octombrie 2008

Romania=Congo... Cel putin asta cred unii

Socialistul spaniol Josep Borrell Fontelles, presedintele Parlamentului European (PE) între 2004 si 2007, a vizitat astazi Iasul. "In Spania sunt aproximativ 700.000 de emigranti romani, adica aproape dublul populatiei municipiului Iasi. Muncitorii romani sunt apreciati si muncitori. Spaniolii au o vorba: La ce ora ajunge autocarul de Bucuresti?... Romania este o tara putin cunoscuta. Stiam de Bucuresti, Sibiu si Timisoara, dar de Iasi nu stiam prea multe. Am vizitat mai multe biserici, Sinagoga, Universitatea, Palatul Roznovanu. Nu stiam ca aveti asemenea lucruri", a spus Borrell.

miercuri, 1 octombrie 2008

De ce are nevoie Consiliul Judetean de un sediu?

Iata un posibil argument: "Aceasta cladire (de 10 milioane de euro - n.r.) este strict necesara. De fiecare data cand merg la actualul sediu ma simt ca un asistat social. Nu am o masa unde sa-mi fac treaba, nu am un birou unde sa citesc un ziar sau sa beau o cafea. Functionarii lucreaza pe la subsol. Ce argumente mai trebuie pentru a porni acest proiect?", a declarat marti consilierul judetean PSD Mihai Baciu.

Categoric :)

Victoria cui?



O melodie superba a unei trupe legendare.