miercuri, 24 decembrie 2008

Putin despre cel mai bun fotbalist iesean din toate timpurile

Mi-a placut cum juca la Politehnica, ma refer la perioada dintre 1994-1997. Suporterii ii strigau inca de atunci "Hei, Panco, Panco italiano" (de aici si porecla de "Pancone"), ca dovada ca anticipau ca va fi un jucator mare. Si nu se inselau deloc. A plecat apoi la Rapid, echipa antrenata atunci de Mircea Lucescu, unde a dovedit ca avea mult talent. Comentatorii spuneau de multe ori ca "doarme pe teren"... De cele mai multe ori ii contrazicea, in doua-trei minute reusind (singur) sa schimbe situatia din teren in favoarea propriei echipe. In doi ani la Rapid a inscris 28 de goluri, lucru care l-a adus in 2001 la nationala si, un an mai tarziu, la Besiktas Istanbul, turcii platind 2,25 milioane de dolari pentru a-l achizitiona.

Dupa transfer a intrat usor-usor intr-un con de umbra. Posibil sa fi contat si faptul ca Mircea Lucescu a plecat de la echipa. Cert este ca a mai avut o singura mare sclipire, cand a stat in poarta echipei turcesti. Atunci echipei ii fusese eliminat portarul, Pancone apeland la abilitatile pe care le avea cand era la juniorii Politehnicii. Dupa acest moment stirile despre el au venit din ce in ce mai rar. Ultima facea referire la faptul ca a plecat la
Terek Groznii...

Intre timp am observat ca suporterii ieseni deja au adoptat alt "italian", Romulus Miclea. Am gasit pe multe forumuri, inclusiv cel al Politehnicii, injuraturi la adresa lui Pancone. Unde mai pui ca a aparut si stirea "senzationala"... Multi dintre acestia insa cu siguranta nu stiu ce a facut pentru echipa sau ce reprezinta pentru Iasi.

Daniel Pancu trebuie respectat fie si numai pentru ca este cel mai bun fotbalist iesean din toate timpurile. Mai ales acum, in astfel de momente, Daniel Pancu trebuie ajutat.

Daniel Pancu trebuie respectat!

P.S. Nu am uitat promisiunea sa de a se intoarce la Iasi ca jucator. Fie si numai pentru anul in care se va retrage. Sper sa se tina de promisiune.

Niciun comentariu: