sâmbătă, 9 octombrie 2010

Din viata unui roman obisnuit

Nasterea
Inca de la nastere devii o povara. Nu ma refer la noptile nedormite pe care le au parintii (cel putin in primele luni). Nu ma refer nici la faptul ca trebuie sa iti schimbe scutecele, lucru care nu e intotdeauna foarte placut. Ma refer la banii pe care trebuie sa ii dea pe pampersi, lapte praf, haine, jucarii, medicamente+medici etcetera.
Stop! Uitasem de primul moment... Banii de la maternitate... Medici, asistente si altii.

Gradinita
Daca ai noroc si ai tai au o rezerva de bani, poti spera sa prinzi un loc la o gradinita (eventual chiar una din care sa nu se desprinda acoperisul). Pentru cei care inca nu cunosc, gradinita e locul in care inveti cele mai noi manele, ce make-up ti se potriveste etcetera. Tot la gradinita stabilesti ce vrei sa devii "cand vei fi mare". Sau, mai bine spus, pe cine vrei sa copiezi (Bianca Dragusanu, Andrei Cristea, Andreea Esca sau oricare alte "modele" de la TV).

Scoala
Se spune ca primii ani sunt cei mai dificili. Oare? La 6-7 ani ajungi la scoala. Aici dai peste "profesoara" si "elevii" porno, inveti ce anticonceptional e mai bun, inveti ca poti sa iti bati profesorul si sa te lauzi cu asta pe youtube, inveti ca poti sa iei bataie de la profesor si alte asemenea lucruri... folositoare in viata.
Inveti toate astea DACA nu te injunghie un coleg in inima!

Facultatea
Dupa ce treci de probele gresite la bacalaureat si, in multe din cazuri, de taxele enorme de admitere, ajungi (ce bucurie!) la facultate. Inveti bine si mult, ca asa ti-a zis mama ca trebuie sa faci daca vrei sa ajungi "cineva". Daca esti serios, urmeaza 3-4-5-6 ani de chin la sfarsitul carora poti ajunge, in cel mai bun caz, somer.

Locul de munca
Dupa ce termini facultatea, afli ca cel mai bun post pe care il poti obtine este cel de profesor suplinitor la Cucuietii din Deal. Sau ca trebuie sa repari case de marcat. Daca ai mare noroc, dai un ban sau te culci cu cineva (uneori chiar toate la un loc), devii un bugetar "de lux". Adica: la finalul lunii primesti salariul minim pe economie. Daca vrei mai multi bani (1-2 milioane in plus), te duci la un patron. Pentru asta insa trebuie sa muncesti 12-14-16... 24-26-28 ore pe zi.

Casa
Seara te intorci obosit. Ba nu, frant. Intri intr-un magazin sa-ti faci niste cumparaturi. Painea e deja intarita, carne proaspata nu mai este, iar vanzatoarea iti arunca berea indeajuns de mult incat sa ii strice gustul. Acasa, daca nu te certi cu sotul/sotia (afemeiat, betiv+bataus versus pitipoanca, mahalagioaica+materialista), adormi in doua minute dupa ce te-ai bagat in pat. Dimineata, tu si ceilalti zombie (oameni care nu au timp fizic sa se odihneasca, desi ar dori) va inghesuiti in acelasi autobuz soios, care merge pe aceleasi drumuri neasfaltate. Din statie si pana la locul de munca faci putin jogging... daca nu vrei sa te muste haitele de caini comunitari.

Finalul
De cele mai multe ori, la batranete, adica la 50-60 de ani (cam cat e speranta reala de viata), esti bolnav. Deci, din nou, o povara. Povara ramai si dupa ce mori... Bani de inmormantare, bani la preot, bani la praznic.

3 comentarii:

vanvancik spunea...

uite inca o mostra... http://groparu.ro/povestea-unui-om-simplu/

caktuss spunea...

optimistule :D

anda_elena spunea...

Numai atata pesimism poti stoarce?? :)