joi, 25 august 2011

Doua variante de a castiga bani

Varianta I

Sa zicem ca incepi la 9. Nu e foarte devreme, adica apuci sa-ti faci somnul de frumusete. Incepi din apropiere, dar nu chiar din fata casei. Astepti primul autobuz sau tramvai. Depinde ce trece prin zona. Incepi "rolul" (merge si fara ceva invatat, dar se puncteaza mai bine daca "prestezi"). Macar un leu tot primesti de la o femeie mai in varsta. Cobori la prima si repeti scena. Mai mult de 6-7 mijloace de transport in comun pe ora nu e nevoie sa schimbi. La pranz iei si tu o pauza pentru un hot-dog ceva. Ca tot omu'. Dupa ce ai terminat siesta, mai faci 4-5 ore de plimbare. Total (fara prea mare efort): 1 leu x 6 mijloace de transport x 8 ore (ne respectam, nu?) = minim 48 lei pe zi! Inmultind 48 de lei cu 23 zile lucratoare cat are luna august (de pilda) rezulta 1.104 lei. Sambata si duminica stai si tu la tv sau la o bere.


Varianta II

Te trezesti la 8 (in cel mai bun caz). Mananci (sau nu) ceva in fuga si te urci intr-un tramvai. Opresti dupa cateva statii si te urci intr-un autobuz, ca nu este legatura directa pana la locul de munca. De la 9 incepi propriu-zis munca (e vorba de un caz cumva mai fericit, ca altii incep la 7 sau 8). Muncesti zilnic minim 8 ore, dar se intampla sa stai si pana la miezul noptii. In plus, nu esti liber in toate weekend-urile. La final, salariul poate fi mai mic decat in prima varianta.

2 comentarii:

Cosneanu Vlad spunea...

Interesant post-ul! Si prea adevarat, dar bineinteles ca nu am putea toti "sa prestam" pentru ca nu ar mai avea cine sa "cotizeze". Oricum te face sa te gandesti de doua ori care e defapt mai amarat: el...sau tu?

Marius Pârciu spunea...

ezac :d