marți, 3 aprilie 2012

Cand politicienii isi aroga meritele altora

De multi ori in viata unii muncesc, iar altii culeg roadele. Tot de multe ori roadele inseamna multi bani. Mi-am adus aminte de expresia aceasta dupa ce am vazut doua declaratii facute ieri. Prima (cronologic) ii apartine presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Simirad. In cadrul acesteia se lauda ca a facut, a dres, ca numai el stie cat de mult a muncit la proiect si ca, tocmai de aceea, merita sa se duca la Lisabona pentru a primi premiul oferit de Uniunea Europeana.

Cea de-a doua declaratie ii apartine primarului Gheorghe Nichita. Acesta s-a laudat ca etapa a doua a proiectului a primit avizul de la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Asta in conditiile in care Primaria este partener, nu lider al proiectului. Adica altcineva duce greul.

Nu as fi scris despre cele doua declaratii daca nu ar fi fost vorba despre doi oameni care au legatura cu administratia mai mult prin natura faptului ca ocupa (temporar) respectivele functii si mai putin prin cunoasterea/rezolvarea problemelor reale cu care se confrunta judetul, respectiv municipiul. Nu as fi scris despre cele doua declaratii daca nu ar fi fost facute in preajma campaniei electorale, la care ambele persoane vor participa in mod activ. In fine, nu as fi scris despre cele doua declaratii daca meritele pentru acest proiect ar fi fost acordate cui trebuie, adica celor care muncesc. Unul dintre acei oameni se numeste Georgiana Niculescu (managerul proiectului). Intr-adevar, nu este in politica...

Niciun comentariu: