miercuri, 23 martie 2011

La noi e altfel

Karl-Theodor zu Guttenberg, ministrul german al apararii, si-a anuntat demisia dupa ce a fost acuzat de plagiat privind teza sa de doctor in Drept si e de acord sa-i fie ridicata imunitatea. Acesta a cerut o ancheta rapida a Parchetului privind acuzatiile de plagiat impotriva lui, adaugand ca ii respecta pe toti cei care vor ca acest caz sa fie elucidat.

Trei europarlamentari, slovenul Zoran Thaler, romanul Adrian Severin si austriacul Ernst Strasser - s-au declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai ziarului britanic Sunday Times care pretindeau ca se ocupa de actiuni de lobby. La scurt timp, fostul ministru austriac de externe, si-a anuntat demisia. Marti a demisionat din Parlamentul European si slovenul. Numai Adrian Severin nu a demisionat... Politicianul roman...

Tot marti, dar la Iasi, s-a petrecut un groaznic accident. Un om a murit strivit de un tramvai, iar un altul nu mai avea mult. In orice tara din Europa, INDIFERENT DIN VINA CUI S-A PRODUS ACCIDENTUL, seful regiei de transport (sau poate chiar si primarul) s-ar fi dus la locul accidentului, dar nu inainte de a-si da demisia. Dar nu la noi. La noi, mortul e de vina. Sau, cand nu e mortul, e vatmanul. Atat. DOAR vatmanul.

Niciun comentariu: