marți, 27 mai 2008

Cand vine Basescu la Iasi

Presedintele nu vine la Iasi in aceasta saptamana (dupa cum spuneau unii), ci va veni cu cateva zile inainte de finalul turului II. Pentru a-l sprijini pe Dumitru Oprea, logic. Deocamdata nu detin informatii daca va veni si conducerea PD-L, dar este de asteptat acest lucru. Ma refer inclusiv la varianta bucuresteana a Irinei Schrotter. Ma refer la Elena Udrea, desigur :).

Un comentariu:

gigidelaiasi spunea...

Ia ma porcovane ca sa ai si tu trafic
Moasha lu' Nichita spunea...
Criticile se refera cumva si la Ziarul de Iasi, la echipa de acolo?
Asta suna a declaratie de razboi...sa cumperi reclama tocmai in ziarul in care vrei sa lovesti. Ma intreb daca iti accepta textul tau.

Ziarul de Iasi l-a avut patron pe Dascalu acum cativa ani..unii spun ca a cumparat atunci ziarul tocmai ca sa nu aiba parte de scandal cat sa bate palma pentru Palas.

Cu siguranta,iti vei atrage pe veci antipatia sefilor de pe acolo.

27 mai 2008 19:59


Anonim spunea...
Bravo Irina, esti o femeie desteapta si nu o spun ca sa te "perii" ci pentru ca ai actionat asa cum mi-as fi dorit si eu, un simplu iesean %.Cu-adevarat, presa locala e suspect de tacuta.dar nu numai la Iasi se intimpla asta ceea ce ma face sa cred ca e o directiva impletita cu un blat mirsav.Sper ca iesenii vor intelege ca li se pregateste o mare ticalosie de catre hidra comunista pentru 1 iunie si vor vota iesirea noastra din acest marasm.

27 mai 2008 20:14


Anonim spunea...
bine ca v-ati retras din lupta pt primarie. caci altfel, cu siguranta, o mare parte din presa, cumparata de partide sau oameni politici ar fi aruncat cu noroi in dumneavoastra si ar fi fost sincer pacat

27 mai 2008 20:14


Anonim spunea...
nu spuneti un lucru nou. am observat de mult timp asta. trebuia sa va prindeti de la inceput; de la primele conferinte astia cred ca au facut pact comun sa va boicoteze

27 mai 2008 20:16


laur spunea...
nu stiu ce va mai mira. putin sunt cei care isi permit sa scrie. si hai sa fim seriosi, majoritatea asa-zisilor "jurnalisti" cred ca fac parte din pleava societatii. ii mai vad pe la tv, la conferinte si adunari; arata ca ultimii tarani. nu mai spun ca am avut ceva contact cu unii dintre ei: gen pustani si fetite carora li se pare cool sa fii jurnalist. nu mai vorbesc de "greii"din presa, alaturi de care ti-e rusine sa te afisezi; oricum majoritatea sunt cumparati cumparati

27 mai 2008 20:20


Anonim spunea...
eu am un singur respect: aurel dobasu. nu-l cunosc personal, dar din tot ce am citit scris de el, nimic nu mi s-a parut fals sau platit. chiar si de schrotter a scris si de bine si de rau. totusi situatia lui e una speciala, deoarece el isi permite sa nu fie partinitor - e propriul lui sef, din cate am inteles.
in rest, majoritatii i se pune pumnul in gura; sau mai rau jurnalistii aleg tabere de la ei putere, chiar daca acel cod deontologic le impune obiectivitate

27 mai 2008 20:23


Anonim spunea...
"...lupta fusese grea, dar castigasem, facusem dintr-un anonim primarul Iasului in mai putin de doua luni...", asta scrie pe un blog. Ei? Ce ziceti?

27 mai 2008 20:33


Stefan_Jr spunea...
Incerc sa inteleg ce simti : un sentiment de deznadejde, de om parasit, de Don Quijote (macar ala era dus cu pluta) care se lupta cu morile de vant...si l-a un moment dat sigur te-ai intrebat :"pentru ce atata zbucium? toti ma iau de fraiera si nu ma baga nimeni in seama...nu merita...pentru ce? nu mai bine imi vad eu de treburile mele?"...parerea mea, ca NU !!!

Nu dispera !! ai un pic de rabdare ...indiferent ce se intampla la locale, vine toamna si ne asteptam s-o iei de la capat...da-i in ma-sa cu televiziunile si ziarele lor !!... n-ai fi avut nevoie de ele...si n-ai fi avut nevoie de nici o culoare politica....in sinea ta stii foarte bine ca nici una nu te reprezinta..... o mana pusa pe umarul ieseanului de rand face mai mult decat orice instrument media...sa stii ca mai suntem cativa fraieri pe-aici care cred in tine (si alte cateva mii pe-afara) si stiu ca intr-o vei avea curajul sa mergi singura (adica fara curcubeu , ci doar cu noi) pana la capat doar tu in alb si rosu !!!

P.S. si daca-ti vine sa te duci sa te-mbeti de necaz...spune-ne si noua sa venim si noi !!:))))
alt P.S. : nu asta e comment-ul pe care-l pregatesc !!! :)))

27 mai 2008 20:41


Anonim spunea...
De interdictie pe post sau pe ziar ai auzit ?......e ca si interdictia pe site !
Auzi ma Stefane_jr alb-rosu e culoarea cainilor ! (Dinamo)
Ma, tare m-ai facut curios cu comment-ul tau care-l pregatesti
...

Asteptam cu interes !

Oferta promotionala : dati drumul la blog dam drumul la presa !

27 mai 2008 21:05


stefan_jr spunea...
Intamplator, mai sunt si altele: UTA, Atletico Madrid, Ajax, Arsenal, Benfica,Manchester, Liverpool...si or mai fi...iar despre comment...sa-ti rezervi timp suficient daca vei avea rabdarea sa-l citesti... :))))

27 mai 2008 21:35


Anonim spunea...
stie careva daca e vreun exercitiu de alarma antiaeriana in seara asta in oras de e bezna de la lasarea serii?Serios. Daca as fi inchis farurile de la masina in timpul mersului as fi avut senzatia ca sint la tzara, undeva. Ni se spunea mai ieri prin presa ca Electrica are nu stiu ce probleme, adica din cauza lor nu avem noi lumina in cartiere. Aceeasi presa care spunea, in alte situatii, ca iluminatul stradal tine de o firma privata, sau doua, Flashlight si Luxten, daca nu gresesc.Alese si platite de primarie. Acu eu nu mai inteleg nimic: a mintzit presa, a mintit primaria? Nici nu mai conteaza dar noi tot nu avem lumina in cartier. Si cind te gindesti ca primarul se lauda ca a rezolvat cu iluminatul stradal in Iasi. Mare mincinos.

27 mai 2008 21:55


Anonim spunea...
Adevarul e ca Ziarul de Iasi este facatorul de regi la Iasi. Pina acum nu i-a luat nimeni la rost, ce au vrut ei, aia a fost. Asta e partea proasta a monopolului pe care il are ziarul asta la Iasi. L-au pupat in cur pe Simirad, desi omu nu a facut mai nimic atata amar de vreme. Acum il sustin pe Nichita pent4ru ca o multime de ziaristi au case de la Primarie si diferite afaceri si interese. oamenilor le-au rasarit firme, terenuri, masini. de unde? Ziarul de Iasi nu e singurul caz. Intrebati de ce afaceri invarte Gachi de la 7 est. sau poate intrebati de iulian micu de la newsiasi, care e si cu carlan, si cu adomnitei, si cu nichita. prin televiyiuni sint gagii cu zeci de mii de euro, din salarii, bineinteles... Pute si dinspre presa la fel cum pute dinspre lumea politica.
Sorin

27 mai 2008 22:09


Anonim spunea...
Ma tu sper ca nu-ti scrii memoriile !!!
Manchester ......hihihi reborn :
SUNTEM CE-AM FOST,
VOM FI CE SUNTEM !
Auzi ma juniorule daca ai avea
8,xx % din voturi cui le-ai da ?
:D (ranjesc)

27 mai 2008 22:14


Ionut Murariu spunea...
Acum, totul este afacere.

Platesti. Esti.

27 mai 2008 22:28


Anonim spunea...
Hmmmmmm, Ioane vezi ca mai exista cate unii care : SUNT PLATITI CA SA FIE !
:)))))))))))))))))))))))

27 mai 2008 23:03


Ionut Murariu spunea...
Si apropos de platit, iata adevaratele probleme cu care se confrunta sportul iesean, si anume echipa Politehnica Iasi, o echipa "sustinuta" de Primarul Nichita :

"Comisia de Licentiere a FRF va decide maine daca Poli Iasi ramane in Liga 1!

Comisia de Licentiere a FRF a amanat pana maine decizia in cazul clubului Poli Iasi. Iesenii au mai multe datorii la stat si nu intrunesc conditiile de ramanere in Liga 1 pentru sezonul viitor. Locul celor de la Poli Iasi in campionatul intern ar putea fi luat de Ceahlaul Piatra Neamt, in cazul in care decizia de maine nu va fi in favoarea iesenilor."

(http://www.sport.ro/stiri/36956/Fotbal-Intern/Liga-1/Comisia-de-Licentiere-a-FRF-va-decide-maine-daca-Poli-Iasi-ramane-in-Liga-1.html)

Stimati suporteri ai echipei din Copou, spuneati ca Nichita tine echipa in prima liga?
Asa cum mergeti la meciurile echipei iesene, asa puteti merge Duminica la vot sa sustineti Iasul.
Alegeti Iasului un sustinator real!

27 mai 2008 23:10


Stefan_Jr spunea...
Re: lu' "stim noi cui" :
cele 8,xx% nu le-as da !!! Le-as investi la banca cu 10% pe an si in 20 de ani - cand ma gandesc sa candidez si io' pe undeva - voi avea linistit peste 50 % !!!!! Din prima !! Fara aliante, etc...!!

P.S.Momentan astept ziarul de maine, continui sa-mi scriu memoriile, mai finalizez ceva la un proiect ca dead-line-ul e al draq de strans...si daca mai apuc poate execut si program de somn, ca n-am voie sa dorm !! :)))) a! si mai trag si cu okiul si scriu tampenii pe-aici...:))))))
Vaz ca nici Ionutz n-are somn...si completez : tare mi-e ca va apare Super-Nichita si va salva clubul in ultima clipa!!! in caz contrar se va scufunda cu tot cu Poli !! Ori la bal, ori la spital !!!
Ionutz, tata, vezi ca n-am uitat de berea aia !!!!

27 mai 2008 23:44


Anonim spunea...
Acum ori niciodata! Bravo Irina, este extraordinar ce ai facut. Sint convins ca o sa cistigati! In ziarele de joi si vineri trebuie sa spuneti tot! Dupa va fi prea tirziu. Predictie turul 1: Nichita 34, Oprea 32, Adomnitei 18. Turul 2: Oprea 54 Nichita 46.

28 mai 2008 00:38


Anonim spunea...
Intre a cumpara sau a te vinde nu e nici o diferenta

28 mai 2008 02:38


Testul de anduranta spunea...
Irina, exista totdeauna si presa centrala. Sau de ce nu DNA.

P.S. saptamana asta e saptamana dosarelor ascunse, a politicii de gherila. E testul de anduranta a candidatilor.
Din cate vad, pe ziua.net, azi e randul tau sa fii atacata.

28 mai 2008 08:51


Anonim spunea...
Boooooon, hai sa va ia tata la prefutut ca adormitzii lui Irina sunt prea canadieni, intelectuali in gandire shi simtzire.O sa-l stanguiesc un pic pe nea "test de andurantza" de la 08.51 care ca o suava boarfa de parcare nici pernisul nu l-a supt nici gura nu-i miroase deoarece foloseshte pasta de dintzi cristal pentru dantura de cal dar asha in treacat o suge-reaza matinal precum ca tanti Irina este atacata in anala shi pupincuristo-securista de rahat publicatzie ZIUA (ma refer in special la monseurul tovarashu" Roshca care vad ca se descurca destul de ghini shi in prezent, aplicand metoda: dai malaiul trag futaiul) . Deci in primul rand bagam copy-paste la vestitul, fulminantul, magnificul, shi super distrugatorul atac la adresa Irinei :

"Inaintea campaniei electorale, ziarul nostru anunta ca Irina Schrotter, creatoare de moda, s-a retras subit din cursa. Asta in conditiile in care conducea detasat in sondajele de opinie pentru fotoliul de primar al Iasiului.

La acea vreme s-au facut speculatii pe seama retragerii. Suntem insa in masura sa dezvaluim si de ce. Schrotter a fost condamnata la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta. In 1993 ea promitea unor studenti pakistanezi din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi ca le va aranja examenul la cea mai dificila disciplina din an, cea de Imunologie, predata de conferentiarul Eugen Carasievici. Pentru acest serviciu, creatoarea de moda a pretins si a primit de la studenti 4.000 de dolari. Insa studentii pakistanezii afla ca au picat examenul pentru care dadusera banii. Drept urmare, o reclama pe Schrotter Politiei iesene. Pe data de 13 octombrie 1993, Irina Schrotter este arestata cu un mandat eliberat de Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, pe o perioada de 30 de zile. Pe 6 ianuarie 1994, dosarul este trimis la Tribunalul Iasi si in scurt timp este stramutat la Tribunalul Suceava. Prin sentinta penala nr. 39 din 23 mai 1995 a acestei instante, Irina Schrotter este condamnata la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta si la plata a 40.000 de lei cheltuieli de judecata. In final, Schrotter scapa de inchisoare pentru ca era insarcinata.In plus, Dumitru Oprea, candidatul PD-L care, initial, a amenintat-o pe Schrotter cu dosarul penal i-a oferit, apoi, creatoarei, contra renuntarii la candidatura, sprijin politic in afaceri imobiliare, in calitate de viitor primar. Conform intelegerii, in conturile firmelor familiei Schrotter, Iasi Logistic Park SRL, Iasi City Center SA si Colina Soarelui SRL, ar urma sa intre sume substantiale din fonduri locale. Exista si informatii ca Irina Schrotter ar fi mers si mai departe, cumparand si protectia presedintelui PD-L Iasi si candidat la sefia CJ Iasi, Dan Carlan. Intelegerea s-a perfectat prin achizitionarea de catre una dintre firmele partenere ale familiei Schrotter a unui teren apartinand lui Dan Carlan, la un pret supraevaluat, de 1,2 milioane de euro. Garanti ai intelegerii sunt oamenii de afaceri din anturajul familiei Schrotter, pusi de PD-L Iasi pe lista de consilieri locali si judeteni, respectiv Sorin Ionescu si Gabriel Surdu. (V.A.)"

Boooon shi in al doilea rand ia sa va ia tata la shtanguit mah ziarishti de rahat :

1. mah cretini patentatzi voi inca nu atzi aflat ca Irina Schrotter nu mai candideaza ...sau te pomeni ca neavand cu ce sa i-o tragetzi lui nea Oprea datzi in Irina !
2. mah ziarishtii penisului de cate ori v-am spus ca presa se face pe teren shi nu in birou ! Mah cretinule care ai debitat respectivul articol am urmatoarele intrebari:

- mah ziarist de rahat ce mare dezvaluire ai facut referitor la condamnarea Irinei ?....chestia asta shi-a asumat-o fiind veche , rasuflata, demult comentata shi dezvaluita !
- mah ziarist de rahat tu inca nu ai aflat ca atat Irina cat shi sotzul ei Zaharia nu au facut afaceri cu statul ?
-mah ziarist de rahat tu ai impresia ca o femeie ca Irina are nevoie de protectzia lui Carlan sau a PD-L Iashi shi ca poate fi amenintzata de catre un adormit ca Oprea ?...daca tot vorbeshti te protectzie mah scribaliciule trebuia sa te informezi mai bine shi ai fi remarcat ca are protectzie mult mai puternica, fraiericule de doi lei articolul in gazeta de rahat !

Deci in concluzie io am sa bat shaua ca sa pricipeasca Relu Fenechiu :

RELUTZU DRAGUTZU SHEZI BRE PITIT IN POD CA-TZI DAU LA CAPATZANA DE NU TE VEZI...SHI NU BAZA PE CEI 8% CARE II AI CA BAZEZI PROST. PARTID BALAMA ATZI FOST TOT TIMPUL DE PE VREMEA PROXENETULUI CAMPEANU , PARTID BALAMA SUNTETZI SHI ACUM DOAR CA ACUM CAM SCARTZAITZI IN TOATA TZARA....SHI NU INTZELEG DE CE CA VASELINA PARFUMATA AVETZI TOTZI PNL-ISHTII PRIN BUZUNARE !!!

SA VA PUP PE DINTZI ELECTORAL CU PARUL !

PS
PREDICTZIA ANONIMULUI DE LA 00.38 ESTE TOTAL TEMBELISTO-BURTISTA . DE UNDE LE SCOSESHI FRATILI MEU ?........ OPREA STA FOARTE PROST SHI CONTINUA SA DOARMA CA VALIZA-N GARA !

28 mai 2008 10:22


Anonim spunea...
Aaaaaaaaaaa shi uitasem ...mah anonimii ashtia care tot postatzi p-aci chestii de genul :

Bravo Irina ce frumoasa shi deshteapat eshti !!!!

mai terminatzi-o zau asha ca suntetzi hilari !

Daca tot vretzi sa ajutatzi cu ceva bagatzi copy-paste aici toate belele facute de Nichita shi Relu Fenechiu ca sa citeasca boborul shi sa-shi aduca aminte de porcariile facute de ashtia doi nesimtzitzi ! Rascolitzi toata presa shi bulucitzi articolele in toate blogurile ieshene !

28 mai 2008 10:32


Anonim spunea...
Stimata Doamna ,

Asa cum ziaristii nu croiesc la fabricile dvs nici dvs nu cred ca trebuie sa faceti sumarul ziarelor . Dezvaluirile anuntate de dvs ar fi fost interesante si inainte de a intra in conflict cu primarul Nichita . Asa cum atunci nimeni din presa nu striga la dvs sa faceti dezvaluiri va rog sa aveti respectul sa nu aratati cu degetul ctare o breasla care v-a facut imagine gratis . Ca ati mai dat si bani e alta problema . Nici eu nu ma pot imbraca gratis din magazinele dvs. Dar sfaturi despre cum sa ma imbrac mai pot primi. Va rog sa fiti decenta , asa cum imi place sa cred ca sinteti si sa evitati tonul asta justitiar . Stiu,consilierii dvs sint cauza . Culmea : ii platiti pt asta :-) dACA SINT ASA BINE INTENTIONATI DE CE NU VA DAU SI SFATURI GRATIS :-))

28 mai 2008 10:50


andrei spunea...
Gangster din dorohoi cu parul lins si ochelari cu rama din aur ca sa citez un bun prieten, asta e din CIOLANA NOSTRA, stau toti si ling cate un ciolan aruncat de vreun om de afaceri potent...stim noi care su vreun markiz, baron sau mai stiu eu ce stapan al Iasului,,, e timpul sa nu mai avem o marioneta indiferenta, indolenta, intangibila si bineinteles iremediabila in fruntea noastra!

28 mai 2008 10:58


Anonim spunea...
Baliverne la Ziua.net. Trebuiau sa scrie si ei ceva ca sa mai intre cineva si pe pagina lor de net. Povesti otravite. Irina, nu te lasa ! Iesi in presa, chiar cu bani, miine si vineri (dac ti-or da voie, nu?) si cu liniutza si de la capat adu-le aminte iesenilor tot raul facut de astia de acum care conduc in interes propriu si vor timp doar ca sa-si ascunda faradelegile si sa-si umfle buzunarele din banii care vor veni.

28 mai 2008 11:09


rosca_stanescu spunea...
Diliu ai fost diliu esti diliu ai sa ramai !

:))))))))))))))))))))))))))))

Ia adresa mea si spurca-i !
BAFTA SI SA CASTIGATI !

28 mai 2008 11:14


rosca_stanescu spunea...
Mah ciumpalacilor deontologi vorba lu" golanul de Badea ...mergetzi intai facetzi nishte studii universitare shi dupa aceea pac la Rasboiu"....tonomate fomiste ce suntetzi !

PS
Maestre parvenit incuviintzare mersi !

28 mai 2008 11:29


Testul de anduranta - continuare spunea...
Imi pare rau ca am fost interpretat gresit. Nu era un atac la adresa nimanui. Sau mai bine zis, este un atac, dar la adresa intregului sistem politic din Romania, unde electoratul nu se mai gastiga cu platforme, cu idei, cu proiecte, ci cu astfel de "breaking news".
Ce vreau sa scot in evidenta este ca, oricare dinte noi am candida la o functie publica si, prin jocul sortii, am avea si sanse ... implict "am avea" si un secret de ascuns care evident ca va isi la iveala in campania electorala. Iar daca nu avem, au "ei" grija sa-l fabrice.
Sa imi afirm si orientarea politica: doresc succes dui. Oprea si Irinei, desi votul meu nu il au pentru ca nu am drept de vot in Iasi.
Traiesc intr-o localitate in care campania electorala a depasit cu mult limitele normalului, primand cu succes, mizeria si, ca pe vremea ceusista, manifestele anonime aruncate in toate colturile orasului, cu astfel de "dezvaluiri".

p.s. newsin.ro de azi: "CNSAS a cerut verificări suplimentare pentru Gheorghe Nichita, cu angajament, dar fără note"

p.p.s orice afirmatie as fi facut, orice orientare politica as avea, oricant de la curent as fi fost sau nu cu ce s-a mai scris in presa ... tot nu justifica limbajul tau, anonim de ora 10.22.
Pentru ca societatea se va dezvolta prin moralitate si bun simt neconditionat (parafrazand o reclama TV).

28 mai 2008 11:54


Kriss - discutii libere spunea...
Buna dimineata.... MARE TI-E GRADINA DOAMNE!!!!
De astazi simt o nevoie acuta si perversa de a ma baga si eu in seama pe aici!
Ca sa fie clar de la inceput:
URASC COMUNISTII SI ZIARISTII VANDUTI!

Intru in paine putin mai tarziu.

P.S. Uitesem Criss ma cheama!

28 mai 2008 11:56


rosca_stanescu spunea...
Aceeashi latura este bagata shi la Gardianul ....bleahhhhh ba ashtia cu presa ceva noutazti nu avetzi ?
Relule ce bre ?...doar atata potzi ?.....aceashi veche shi prafuita poveste ?....fii mah baiat mai inventiv ....oricum ai mare grija ca cineva din presa are mare boala pe matali !....cica a muncit pentru tine shi i-ai trasw tzeapa la malai ....saracu mihaitza !

Bag shi articolul ca sa vaza votantzii cat de prafuitzi suntetzi:

Luni, Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca singura deosebire dintre creatoarea de moda Irina Schrotter si secretarul executiv al PD-L Elena Udrea este ca ultima nu a facut înca puscarie. Asemanarea intre ele este ca amåndoua sunt vårfuri de lance ale mafiei imobiliare. Irina este casatorita cu Zaharia Schrotter zis Zobi, care are proiecte imobiliare în desfasurare la Iasi, iar Elena este sotia vestitului Dorin Cocos, care a umplut Capitala de cuiburi imobiliare cu aspect dubios si origine suspecta. Irina Schrotter a candidat pentru cåteva zile ca independent la Primaria Iasi, apoi s-a retras pentru a-l sprijini oficial pe Dumitru Oprea candidatul PD-L. Unii s-au grabit sa speculeze ca, daca va ajunge primar, Oprea ar trebui sa-l numeasca în postul de city-manager pe omul propus de Schrotter.
nnn
Irina Schrotter a fost luata prin surprindere de declaratiile lui Bogdan Olteanu. Aproape ca s-a jurat ca n-a facut puscarie, insistånd asupra faptului ca firmele ei n-au lucrat niciodata cu statul. Si-a consultat avocatii, care din pacate au sfatuit-o sa nu-l dea in judecata pe presedintele Camerei pentru calomnie, deoarece are imunitate parlamentara si procesul s-ar desfasura din start in favoarea acestuia. A tras concluzia ca Bogdan Olteanu are o problema mare vizavi de femei, stiind bine ca o asemenea insinuare este cea mai mare razbunare. Ce problema mai grava pentru un barbat, e ca o femeie sa spuna in public ca barbatul are probleme cu femeile?
nnn
Din pacate, memoria Irinei Schrotter este scurta. Am consultat arhivele si am gasit ca Irinuca a fost condamnata pentru infractiuni comise la UMF Iasi. Pe 13 octombrie 1993 a fost arestata de procurorii Parchetului de pe långa Tribunalul Iasi, care au acuzat-o de comiterea infractiunii de trafic de influenta, in baza declaratiilor cåtorva studenti pakistanezi la Medicina. Studentii au sustinut ca au spaguit-o pe 4.000 de dolari, pentru promovarea unui examen. A doua zi, Irina Schrotter a fost internata la Spitalul “Elena Doamna”, cu diagnosticul “sarcina luna a noua cu iminenta de avort”. Pe 19 octombrie a fost eliberata, pentru faptul ca a fost privata de aparare. Lucrurile merg pe fagasul lor firesc si in 1995 a fost condamnata de Tribunalul Suceava la trei ani de inchisoare si in urma recursului va fi suspendata. O parte dintre ieseni regreta ca s-a retras din cursa electorala, motivånd ca e bogata si macar n-o sa-i fure ca si ceilalti.

despre puberul Oltean ce sa mai zic ......PUBER !

28 mai 2008 12:13


Anonim spunea...
Auzi ce zic televiziunile azi: ca nush ce organizatie a parintilor de elevi cer, la Bucuresti, demisia lui Adomnitei iar ala care se ascunde de camerele tv printre fustele lui Nicolaesu vrea sa ni-l bage cu fortza pe git pe cel mai prost ministru pe care l-a avut invatamintul romanesc vreodata.Numa ca dumnealui e putin in concediu, ocupat cu dorintza de a fi primar la Iasi (concediu de odihna cumva? pe banii nostri, nu?). Sa mori de ris nu alta daca nu te iau dracii cind vezi ce minareli vrea sa mai traga nenorocitul asta de Fenechiu in Iasi.Treziti-va bre odata ! Punetzi mina de la mina sa-i terminam pe trogloditzii astia care au adus Iasul in faliment si l-au ingropat in subcultura. Ati vazut prin ziare cine ii sustin pe Nichita si Adomnitei? Abia atunci te intrebi ce interese au de s-au inregimentat, cumintzi, linga taranoii astia neciopliti care ne-au mincat banii si zilele din viatza de ani buni incoace.

28 mai 2008 12:26


rosca_stanescu spunea...
Testule de anduranta ...parerea mea este totushi aceeashi :

Eshti un mic vrajitor electoral ceva de genul unui pseudo-expat canadian care tot gogoritza pe aici !

Cat despre limbajul meu violent ...mah voua nu va este rushine sa intratzi cu bacancii in sufletul omului shi sa-i aducetzi aminte lucruri neplacute shi dureroase pentru el ?.....adica voi avetzi voie dar ashtia a lui Irina shi Oprea nu au voie !
PAI UNDE-I DEMOCRATZIA MAH TEST DE ANDURANTZA ?.....SAU ASTA-I DEMOCRATZIE DIN AIA LIBERALO-PSD-isto-CANADISTA .....PLINA DE EMOTZIUNI SHI TRAIRI PSEUDO CULTURELE SPONZORIZATE DE-AL-DE JEGOSHI PRECUM PATRICIU SHI FENECHIU !

APROPOS NEA PATRICIULE MAI MARE RAHAT CA ULTIMA TRADUCERE CARE AI SPONSORIZAT-O (AIA CU ISTORIA PETROLICISTICA) N-AM MAI CITIT CAM DE MULTICEL !

Shi inca ceva ....mai nea Oprea oi fi matale profesor shi intelectual dar vezi ca ai de cashtigat o primarie asha ca mai baga jar un pic in tineretul ala PD-L-ist .....MISHCATZI-VA MAI CU TALENT !

28 mai 2008 12:34


Kriss - discutii libere spunea...
Anonimule de la 11:09, povestea cu condamnarea nu este o baliverna, este o ENORMA GRESEALA A TINERETII (DAR OARE CATI DINTRE NOI NU AM GRESIT CAND AM FOST TINERI) ASUMATA PUBLIC CU MULT TIMP IN URMA

Kriss

28 mai 2008 12:43


Anonim spunea...
Ma alatur co-anonimului cu indemnuri in termeni cam colorati, zic eu,si iaca fac si eu copy-paste, vis-a-vis de transportul in comun la Iasi. De pe un blog:In Bucuresti, un abonament RATB (nu include metroul) pe toate liniile costa 40 lei. Studentii platesc jumatate: 20 lei. Bucurestiul are o suprafata MULT mai mare decat orasul Iasi si sunt mult mai multe linii.
E ABERANT sa coste atat de mult un abonament RATP in Iasi. In iasi un calator parcurge in medie poate 6 km pe zi cu mijloace de transport in comun, pe cand in bucuresti poti face 15 km doar sa ajungi la serviciu.

Problema in Iasi este: fiind prea scump, neplacut si ineficient, transportul public in iasi are nevoie de tarife mari de la un numar mic de calatori (oricine isi permite alternative, va renunta la RATP) pe cand in alte orase calatorii sunt incurajati prin tarife mici sa foloseasca mijloacele de transport in comun, astfel ca mare parte a calatorilor aleg autobuzul desi isi pot permite masina personala / bicicleta. Per total, practicand un pret mic pe un numar mare de calatori se poate inregistra un profit mult mai bun decat practicand un pret mare pe un numar mic de calatori.
Hai primaria Iasi, zi ca nu-i asa !

28 mai 2008 12:45


marianban spunea...
Oare de ce toti sunt liberali ?


Hotarirea de guvern anchetata de DNA, in care sint cercetati premierul si trei ministri, avea rolul de a acoperi o asociere nelegala deja perfectata de Posta Romana.
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, si
premierul Calin Popescu Tariceanu,
doi dintre demnitarii cercetati de DNA
Directia Nationala Anticoruptie a confirmat ieri oficial ca procurorii cerceteaza modul in care ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, al Finantelor, Varujan Vosganian, fostul ministru al Comunicatiilor Nagy Zsolt si premierul Calin Popescu Tariceanu au adoptat HG nr. 377/2007, care dadea in proprietatea Companiei Nationale Posta Romana imobilul din Calea Victoriei 133-135, cu care aceasta a intrat ulterior intr-o asociere pentru derularea unui proiect imobiliar. Publicitate

Potrivit unor surse din Ministerul Justitiei, subordonatii lui Chiuariu, la ordinul lui, au avut rolul de a acoperi urmele acestei asocieri presupus frauduloase intre Posta Romana si grupul cu care a constituit SC Imopost Developments SA.
Asocierea a fost operata in anul 2005, insa atunci imobilul din Calea Victoriei era proprietate publica a statului si, conform legii proprietatii publice, nu putea face obiectul unei asemenea asocieri. Aceeasi lege prevede ca trecerea unei proprietati din domeniul public al statului in domeniul privat, conditie esentiala pentru aceasta asociere, se poate face doar prin hotarire de guvern, care nu exista in momentul asocierii. Cladirea si terenul aferent din Calea Victoriei 133-135 au fost atribuite Postei, prin HG nr. 550/1996, doar in administrare, cu urmatoarea formulare: "Imobilul proprietate publica a statului (...) se transmite din administrarea Consiliului General al Primariei Municipiului Bucuresti in administrarea RA Posta Romana".

Hotarirea de guvern din aprilie 2007, analizata acum de DNA, modifica actul din 1996 eliminind cuvintul "publica" din descrierea regimului de proprietate caruia ii este supus terenul. Fosta sefa a Directiei Avizare din MJ Alina Vrabie a avizat negativ proiectul de act normativ, fapt care a determinat-o sa-si dea demisia. Ulterior, Chiuariu ar fi apelat la Zaharia Lefter, adus de el la minister, pentru avizare, iar acesta i-a dat girul. Procurorii studiaza acum modul cum s-a facut respectiva modificare, comparind avizul negativ al Alinei Vrabie cu cel pozitiv dat de Lefter.

Procurorii DNA au deschis dosarul penal 218/P/2006, in care cerceteaza "legalitatea unor achizitii publice realizate de Compania Nationala Posta Romana, precum si legalitatea unor asocieri ale acestei institutii sau ale angajatilor sai, in diferite societati comerciale", afirma Biroul de presa al institutiei. Conducerea Postei Romane este cercetata, sustin surse judiciare, pentru subevaluarea terenului, facuta cu scopul de a creste aportul investitorilor privati in acest proiect imobiliar. Procurorii au extins cercetarile si asupra celor patru membri ai Cabinetului Tariceanu "ca urmare a unei stiri aparute pe 25 aprilie 2007 pe postul de televiziune The Money Channel legate de asocierea Postei Romane cu doua societati comerciale", explica documentul citat. Cercetarile presupun, printre altele, si verificarea imprejurarilor emiterii HG nr. 377/2007, respectiv a notelor de fundamentare emise de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Ministerul Justitiei, precum si a documentatiei si avizelor necesare.

Deputatul Cozmin Gusa sustine ca terenul si cladirea au fost subevaluate de circa 20 de ori, ajungind de la aproximativ 90 la 4,5 milioane de euro, pentru a servi interesele imobiliare ale omului de afaceri Sorin Creteanu. Firma acestuia, Comnord SA, s-a asociat cu Posta in firma Imopost Developments SA, care dezvolta proiectul imobiliar din Calea Victoriei 133-135. In aceasta asociere, Posta Romana detine o participatie de 33%.

Dan Mihai Toader, presedintele Companiei Nationale Posta Romana, a declarat pentru Cotidianul ca asocierea in compania Imopost Developments este cit se poate de legala. "In primul rind, licitatia a fost corecta, cu preselectie, cu anunturi in presa centrala etc. Mai mult, am solicitat SRI si SIE monitorizarea ofertantilor, pentru ca era vorba de un obiectiv de interes national, si cele trei companii care s-au calificat pentru licitatie au primit aviz pozitiv de la aceste servicii", a explicat Toader. El a completat ca terenul in cauza nu a fost niciodata in proprietatea publica a statului roman. Toader sustine chiar ca imobilul a fost intabulat in 2001 in proprietatea privata a Postei, intrucit in hotarirea de guvern care o transforma din regie autonoma in companie nationala se mentiona ca nu are in administrare proprietati publice.

CSM: ministrul Justitiei a facut presiuni asupra DNA
CSM a prezentat rezultatul inspectiei facute in urma reclamatiei depuse de seful DNA impotriva ministrului Justitiei.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a dat un verdict clar in conflictul declansat in luna mai intre procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, si ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu. Morar il acuzase atunci pe ministru de imixtiune in activitatea DNA, cu doua argumente: Chiuariu i-ar fi cerut telefonic sa fie informat inaintea presei despre activitatea DNA si, intrucit era perioada referendumului pentru demiterea presedintelui, sa nu finalizeze in acest timp dosare importante ale unor politicieni. In replica, Chiuariu a negat acuzatiile lui Morar.

Cu toate ca nu a putut decide daca ministrul a intervenit direct in activitatea DNA, CSM a constatat ca "in mod cert, s-a conturat o simultaneitate a interventiilor telefonice ale ministrului Justitiei cu momentul rezolvarii unor dosare importante". Mai mult, amenintarea ministrului la adresa lui Morar "ori sintem de aceeasi parte a baricadei, ori eu nu te mai sustin" a fost confirmata de Laura Stefan, pe atunci consilier in MJ, care se afla in momentul convorbirii in biroul lui Chiuariu. Concluzia CSM este evaziva: ministrul nu ar fi comis imixtiuni in activitatea DNA, ci ar fi exercitat doar "o anumita presiune" asupra conducerii institutiei.

28 mai 2008 12:53


Anonim spunea...
Majoritatea ziarelor sunt de cacat.De asta fac si tiraj asa de mic.Ziarele,usor usor vor deveni niste relicve.Eu nu as plati nici un ban ca sa apar in ele pentru ca nu merita.

28 mai 2008 12:54


Kriss - discutii libere spunea...
blogul lui dana grecu si Radu Tudor / La ordinea zileii...iata cateva comentarii postate la adresa lui Nichita ...oare sunt adevarate sau mint cei care posteaza ?


Sunteţi la Ordinea Zilei. Cum v-am obişnuit, în prima parte a emisiunii, aflăm oferte electorale. Azi au venit la noi trei domni care se bat să câştige primăriile a trei mari oraşe Iasi, Constanţa şi Craiova. În platou, liberalul Victor Manea, de la Constanţa, conservatorul Mihai Stancu, de la Craiova, şi, în direct de la Iaşi, social-democratul Gheorghe Nichita.



Comment by mihaela iasi — May 12, 2008

ALOOOOOO AN ROMANIA TOT CE SE PROMITE TOATA CAMPANIA ESTE DUSA AN STIL MAFIOT.PRESA ZIARISTI,TOTI ALEARGA DUPA BANII NEEEEGRI TOTUL ESTE PE BANI.NIMIC SI NIMENI DIN TOATE INSTITUTIILE STATULUI NU MISCA FARA BANI NEEEGRI.SPUNEA CINEVA CA AU AUDIENTA EMISIUNEA LUI GADEA. DA. PENTRU CA AN ROMANIA SE VIZIONEAZA GADEA. SI SE ASCULTA MANELE, ASTA ESTE NIVELUL DE CULTURA PROMAVAT DE MAS MEDIA, SI IMPLICIT CULTURA DIN MAS MEDI

Comment by ciciloi — May 12, 2008

incredibil cum poate sa minta un om un oras intreg…acest primar de la iasi este nemaipomenit…avem cele mai proaste strazi din tara si el spune ca acestea arata bine?! ca sa nu mai vorbim de proiectul palas unde se stie prea bine ce prietenie ii leaga pe dascalu si nichita.

Comment by VASILECU IONEL — May 12, 2008

Nechita nu va mai lua votul iesenilor. Orasul e plin de praf. Aceasta nu este o metafora, ci realmente vezi cum, atunci cand trece un autobuz, norul de praf din urma este comparabil cu cel lasat la tara de camioane, unde drumul este de pamant. Am ajuns sa platesc mai mult la spalatorii decat la combustibili. Apoi, taxele sunt uriase. Am un apartament de 3 camere, cu grad de risc seismic 2, si am platit in 2007 impozit anual de 2.500 ron! A trebuit sa fac evaluare, sa platesc evaluator, ca sa pot plati doar 1600 ron pe an. Platesc cat tot blocul la un loc! Pentru ca am cumparat apartamentul pe societate! Cainii comunitari sa voteze cu Nechita!


Comment by Lili — May 12, 2008

Investiti facute de mantuiala de Dl. Nechita strazi reabilitate care la 3 luni dupa finalizare sunt varza exemplu salciilor (se peticeau la 3 luni de la finalizare ) ,se circula ca naiba pariez ca in cateva luni o sa avem o stire cu o bataie intre soferii a caror nervi cedeaza din cauza traficului !In rest iasul e plin de gropi nu are o centura ,si domnu primar a contribuit la acest calvar autorizand hypermarketuri in buricul iasului !Nu imi pare rau ca nici nu l-am votat si nici nu il voi vota !

Comment by mihai — May 12, 2008

de ce a platit nichita un autobuz maz second hand mai scump de 2 ori decat unu nou?

Comment by roxana — May 12, 2008

de ce sponsorizeaza regiile din subordinea primariei iasi echipa de fotbal poli iasi.imi place fotbalul,dar nu iumi place sa il platesc pe lista de intretinere?

Comment by Lucian — May 12, 2008

incerc sa construiesc o casa in iasi. de un an de zile alerg dupa avize deoarece primarul Nichita mi-a cerut un Plan Urbanistic Zonal ( care de obicei este efectuat de Primarie si care se face pe suprafata de minim 1-2 ha) intr-o zona in care sunt construite zeci de case si carora nu le-au cerut acest PUZ. Aprobarea acestui PUZ dureaza intre 8-24 luni. Cand voi Putea si eu sa locuiesc in casa mea?

Comment by daniel — May 12, 2008

In Iasi s-au facut doar asfaltari electorale.

Oare domnul primar stie ca bugetul de asfaltari din 2008 este de 2,14 ori mai mare decat bugetele din 2004, 2005, 2006 si 2007 la un loc ? Poate confirma sau infirma aceasta informatie ?

Comment by Catalin — May 12, 2008

Cum va rezolva dl.Manea problema locuintelor pentru tineri? ca la un imprumut bancar de 70.000 euro pentru o garsoniera, trebuie sa dau peste 600-700 euro pe luna si imi trebuie un venit de peste 1000 euro, iar salariul meu este de 1000 lei.

Comment by Alexandra — May 12, 2008

Domnule Nichita spuneti adevarul..Ati indatorat pentru 20 de ani.Lasati prostia cu fonduri nerambursabile si proiecte finantate de UE.

Comment by Paul — May 12, 2008

Buna ziua,

Dl. Nichita minte cu nerusinare, in Musatini inca se lucreaza si nu se stie cand se va termina.

Fonduri europene nu au fost aduse nici macar la nivel de 1 euro.

Bugetul a fost marit prin imprumuturi, nu din surse proprii.

Comment by Catalin — May 12, 2008

DL PRIMAR DE IASI INTELEGE PRIN “orasul Iasi” doar strazile ce inconjoara primaria… este un haos in circulatia rutiera; mijloacele de transport in comun sunt ca si inexistente …utilitatile sunt cele mai scumpe din toata Romania….impozitele cele mai mari…
Platim taxe si impozite si nu beneficiem de nicio imbunatatire pentru cetatenii orasului. Circulam prin gropi blindate cu asfalt… primarul stie de ieseni doar inainte de alegeri…

Comment by Gabi — May 12, 2008

pentru domnul manea-primaria poate folosi bani publici pentru reabilitarea unor locuinte private? deoarece 90% din cladirile din centrul orasului constanta sunt revendicate sau in proprietate privata;
-ce va face domnul manea cu promisiunile electorale daca nu are sustinerea guvernului sau mai rau prin diferite ordonante sau legi date de acesta nu poate construi sau pune in aplicare promisiunile sale;
-sa ne spuna domnul manea in ce localuri vor functiona aceste primarii de cartier?

Comment by andrei e-constanta — May 12, 2008

intrebati-l pe dl nichita de ce cand aproape se darama palatul culturii,langa el ,la 50 de m,se construieste proiectul palas,care pericliteaza grav structura de rezistenta a palatului?este adevarat ca palatul este o cladire cu un risc seismic extrem de mare?atunci de ce in loc sa il consolidam ,il distrugem?

Comment by sabina — May 12, 2008

Dl. primar de Iasi a pretins ca in Alexandru cel Bun strazile arata excelent. Total eronat, strozile sunt groaznice, pline de praf, masinile sunt parcate pe ambele trotuare, gropile cu greu mai pot fi ocolite. Ma refer in special la zona strazilor Musatini, unde locuiesc. La cererea d-lui primar, ii pot trimite si fotografii, dar sunt sigur ca stie despre ce este vorba.

Comment by Daniel — May 12, 2008

de asemenea intrebati-l pe domnul Nichita de ce iesenii platesc cele mai multe taxe si impozite, in conditiile in care zona de est a Romaniei este recunoscuta ca fiind cea mai saraca zona din Europa

Comment by raluca — May 12, 2008

Domnul primar Nichita vorbeste de drumurile din Alexandru cel Bun. Locuiesc in acest cartier, iar soselele se afla intr-o stare deplorabila.

Comment by Alex — May 12, 2008

sunt iesean, intrebati-l pe domnul Nichita cum de pe drumurile pe care spune el ca nu le repara pentru ca sunt administrate de guvern se repara calea de rularea a tramvaielor, iar muncitorii au blocat cate o banda pe fiecare sens de mers…
au cerut acordul guvernlui? sau sunt ale guvernului doar cand trebuie reparate, iar cand le blogheaza sunt ale Iasi-ului.
La fel intrebati-l pe domnul Nichita de proiectul Palas, care se construieste langa Palatul Culturii, un monument care sta sa se darame, mai ales din cauza lucrarilor…

DOMNULE PRIMAR NICHITA CE ARE LUMEA CU DUMNEAVOASTRA ?.....

28 mai 2008 13:06


marianban spunea...
Iata cativa ministrii liberali si problemele lor:

Structura noului cabinet propus de Tariceanu

Ministrul Internelor si Administratiei Publice - Cristian David (PNL, 40 de ani).

Face parte din „Aripa moldoveana” a PNL, fiind considerat un apropiat al lui Relu Fenechiu, deputat PNL de Iasi si unul dintre cei mai influenti liberali, alaturi de Dinu Patriciu si Dan Radu Rusanu.

Ginerele avocatului iesean Mihail Vlasov, David fost promovat de Tariceanu, care l-a numit Ministru delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar .

Ministrul Apararii - Teodor Melescanu (PNL, 66 de ani)

Teodor Melescanu este vicepresedinte al PNL pe problema relatiilor internationale. Intrat in politica pe usa FSN-ului, Melescanu a aterizat in PNL ca urmare a fuziunii acestui partid cu Alianta pentru Romania, al carui presedinte era. In perioada 1992-1996, Melescanu a fost ministru de externe in Guvernul Vacaroiu.

Absolvent al Facultatii de Drept, Teodor Melescanu a detinut mai multe functii diplomatice in cadrul MAE, in perioada 1966 si 1990. Ultima functie detinuta inainte de 1989 a fost de prim secretar in MAE, Departamentul de Securitate Internationala si Dezarmare, pe care a ocupat-o din 1985.

El a fost acuzat in repetate randuri de colaborare cu fosta Securitate, fara ca aceasta acuzatie sa poata fi dovedita. Unul dintre cei care i-au pus pe seama apartenenta la fosta politie politica este disidentul Mircea Raceanu.

Ministrul Justitiei - Tudor Chiuariu (PNL, 30 de ani)

Un alt apropiat al lui Relu Fenechiu, supranumit "baronul de Iasi". Chiuariu a lucrat ca avocat pentru firmele lui Relu Fenechiu.

Tudor Chiuariu ocupa acum postul de sef al Departamentului de Lupta Antifrauda, fiind si lector universitar la Facultatea de Drept, Universitatea "Petre Andrei" din Iasi.

Ministrul Transporturilor - Ludovic Orban (PNL, 44 de ani)

Orban a reusit sa impuna drept unul dintre cei mai vizibili lideri liberali in actuala guvernare. Discursurile in care l-a atacat pe Basescu au atins desori limita suburbanului. Orban a mers cu tiradele lui despre presedinte pana la a spune despre acesta ca „are ochi stramb si figura de killer”.

Este un apropiat al lui Dinu Patriciu, fiind cooptat la un moment dat in conducerea unei firme din Grupul Rompetrol.

Ministrul Economiei si Finantelor - Varujan Vosganian (PNL, 49 de ani)

Vosganian a ramas celebru prin scandalul inscat de nominalizarea sa pentru postul de comisar european. S-a intors cu coada intre picioare de la Bruxelles dupa ce oficialii europeni i-au dat de inteles ca nu este agreat din cauza unor elemente neclare din trecutul sau.

A fost acuzat - fara dovezi indubitabile insa - de colaborare cu Securitatea, dar si de adoptarea unor pozitii extremiste in perioada cand conducea Uniunea Fortelor de Dreapta.

Ministrul Agriculturii - Decebal Traian Remes (PNL, 57 de ani)

Este secretarul executiv al PNL. A mai ocupat un post de ministru in guvernarea CDR, cand a detinut portofoliul Finantelor. Printre cele mai notabile realizari s-a numarat instituirea celebrei „taxe de scaun”, aplicata pentru fiecare loc din restaurant.

De-a lungul timpului, Decebal Traian Remes s-a evidentiat ca un inversunat contestatar al lui Theodor Stolojan. La congresul PNL pentru desemnarea candidatului prezidential in cursa electorala din 2000, Remes s-a opus vehement alaturi de Dan Amedeo Lazarescu, tatal adoptiv al lui Calin Popescu Tariceanu, desemnarii lui Theodor Stolojan.

Dupa congres, Remes a demisionat din partid, calificand alegerea lui Stolojan drept un act „imbecil si cretin”.

In sanul partidului liberal, Remes il are ca adversar pe Ludovic Orban, seful organizatiei PNL Bucuresti. Alegerea acestuia din primavara anului 2006 pentru functia de secretar executiv a fost amendata de Orban care a apreciat miscarea ca fiind neinspirata.

„Il loc sa propunem oameni de valoare il scoatem pe Remes de la naftalina si il resapam”, spunea Orban in mai 2006. Acum sunt foarte aproape de a deveni colegi in Guvernul Tariceanu.

Ministrul Muncii - Paul Pacuraru (PNL, 57 de ani)

Un apropiat al PSD, presa din Galati scriind in nenumarate randuri despre afacerile sale care gravitau in jurul combinatului SIDEX.

Este autorul unui gest care l-a scos mult timp din cartile pentru un post in guvernul Aliantei DA: imediat dupa alegerile din 2004, cand Alianta si Basescu incercau sa formeze guvernul, Pacuraru a fost singurul liberal care a salutat castigarea alegerilor de catre... PSD.

Ministrul de Externe - Adrian Cioroianu (PNL, 40 de ani)

Actual euro-parlamentar, Cioroianu este propunerea mai veche a lui Tariceanu pentru Externe. A fost refuzat insa constant de Traian Basescu, care l-a caracterizat drept "lipsit de experienta".

Alaturi de Mona Musca si Viorel Oancea, Cioroianu a initiat proiectul legii lustratiei. Cioroianu este specialist in istoria contemporana si in cea a comunismului. A publicat volumul de istorie "Pe umerii lui Marx. O introducere in istoria comunismului romanesc".

Ministrul Culturii - Adrian Iorgulescu (PNL, 56 de ani). Face parte si din actualul cabinet

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul - Mihai Voicu (PNL, 39 de ani). Face parte si din actualul cabinet

Ministrul Sanatatii - Eugen Nicolaescu (PNL, 52 de ani). Face parte si din actualul cabinet

Ministrul Educatiei si Cercetarii - Cristian Adomnitei (PNL, 32 de ani)

Presedinte al Tineretului National Liberal, un alt "pupil" al lui Relu Fenechiu. Tanarul liberal a absolvit in 2004 Facultatea de Constructii, iar din 2005 este doctorand la Universitatea Tehnica Iasi - Facultatea de Constructii.

In 2005, Cristian Adomnitei a absolvit Colegiul National de Aparare. Din 1994, Adomnitei este membru al PNL, iar in 2004 a fost ales consilier judetean in judetul Iasi.


Ministrul pentru IMM-uri, comert, turism si profesii liberale - Ovidiu Szilaghi (PNL, 45 de ani)

Deputat din partea PNL. Silaghi este initiatorul unuia din cele mai controversate proiecte de lege referitoare la trecerea Registrului Comertului de sub tutela Ministerului de Justite sub aceea a Camerei de Comert.

Miza o constituie veniturile de 1.500 de miliarde de lei vechi pe care Registrul le inregistreaza anual. Proiectul Legii camerelor de comert a fost respins, la jumatatea lunii martie, de Camera Deputatilor.

28 mai 2008 13:19


Anonim spunea...
Hihihi ce se incinsera moldovenii !

PE EI, PE EI, PE MAMA LOR DE HOTZI ! LE-E FRICA CA PIERD CIOLANUL !

Juniorule tu n-ai mai terminat de scris memoriile ?.....las-o-n palaria mea si treci la tastat !

Maestre,
hai bre shi matali nu fii bosumflat ca Shrotter n-a candidat!

:)))))))))))))))))))))))))))

EU shi AI MEI !

Mah ala cu vilele canadiene de o ardeai aiurea pe blogurile liberale nu tzi-ai platit abonamentul la net sau eshti un pic virusat de se uita ashtia in pc-ul tau ca la Ralitatea-tv !....mishto folder-ul xxx ...parca ziceai ca eshti casatorit ?
MARE PACALICI ESHTI FACE-TZI-ASHI CATZEAUA GULER !.....SIGUR E CATZEA ...HIHIHI SHTIM NOI DE CE ! HIHIHI !
APROPOS ...NU TE CHINUI SA FORMATEZI CA E DIJEABA PRECUM ESHTI SHI MATALII : DIJEABA !

SALUT ! shi nu va mai "chinutzi sa fitzi" ca tot PD-L ul cashtiga !

28 mai 2008 13:38


Kriss - discutii libere spunea...
Cu dedicatie din partea micului Sorin Dumitrescu pentru Fenechiu Relu:

Revenim în acest număr asupra afacerii Rapaport, de care am amintit, tangenţial, zilele trecute, în ziarul nostru, afacere care s-a finalizat cu un tun imobiliar de proporţii. Ilegalitatea şi furtul pe faţă, în acest caz, nu ar fi fost posibile fără complicitatea Agenţiei Domeniilor Statului – ADS Iaşi, controlată de PNL, prin Flavius Ioniţă, fost angajat al firmelor deputatului Relu Fenechiu. Amintim că este vorba de o suprafaţă de 37 de hectare, acordată de Comisia Judeţeană de Fond Funciar Iaşi, de pe lângă Prefectura Iaşi, fraţilor Gabriel, Dorel şi Martin Rapaport. Reţeaua rechinilor imobiliari a făcut tot posibilul ca cei trei fraţi să primească 37 de hectare în Podgoria Copou, la marginea şoselei, la o distanţă de numai câteva zeci de metri de lacul Ciric. Se aşteaptă încă un răspuns de la Flavius Ioniţă, arestat după acest caz şi cercetat în mai multe dosare penale, în legătură cu temeiul legal în care ADS Iaşi a propus ca amplasament în vederea împroprietăririi fraţilor Rapaport cu terenul din Podgoria Copou, în condiţiile în care mai deţine mari suprafeţe şi în comunele Rediu, Miroslava şi Holboca. Familia Rapaport primeşte 37 hectare în Podgoria Copou, în condişiile în care revendică teren la Tomeşti. Mai mult decât atât, există o serie de documente care arată că familia Rapaport nu putea beneficia de dreptul de retrocedare, deoarece terenul a fost confiscat în anul 1952 de Banca Populară de Stat pentru că nu fusese achitat un credit la bancă.

Ioniţă, fură de peste tot, nu iartă pe nimeni

Sforarul de la ADS Iaşi, liberalul Flavius Ioniţă, fostul administrator al uneia dintre firmele lui Fenechiu – La Rocca SRL din Iaşi, arestat alături de fostul prefect Radu Prisăcaru, a primit pe tavă bani publici pentru firma sa de la mai multe instituţii de stat controlate de PNL. Febiana SRL a încheiat contracte pentru pregătirea funcţionarilor în vederea eliberării Permisului European de Conducere a Calculatorului (ECDL), cu majoritatea instituţiilor publice din Iaşi conduse de oameni ai PNL. Culmea, şi la Prefectura Iaşi, firma lui Ioniţă a câştigat o licitaţie, deşi avea oferta financiară mai mare decât a celorlalţi contracandidaţi. Pentru fiecare certificat ECDL eliberat, firma lui Ioniţă încasează între 100-150 euro. Sute de funcţionari publici de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Direcţiile descentralizate din subordinea Ministerului Agriculturii, Primăria Bârnova etc. au fost trimişi să facă cursuri la firma lui Ioniţă.

Fraţii Rapaport nu au drept de moştenire

În legătură cu ilegalitatea funciară la care ne referim, există mari semne de întrebare cu privire la dreptul fraţilor Rapaport asupra moştenirii. În anul 1952, pe 28 februarie, Banca de Stat a României întocmeşte un proces verbal în care se arată că familia Rapaport a fost executată silit ca urmare a unui credit nerambursat. Documentul arată că pentru recuperarea banilor, banca preia proprietatea a două hectare de vie şi 16 hectare teren arabil situat în comuna Tomeşti. De asemenea, cu această ocazie au mai trecut în proprietatea băncii o casă cu cinci camere, o cramă şi o pivniţă, o magazie şi nişte butoaie şi foarte multe obiecte de uz casnic şi animale. În plus, în anul 1952, suprafaţa de 71 de hectare nu mai figurează în rolul agricol al comunei Tomeşti, aşa cum ar fi fost normal chiar dacă terenurile ar fi fost confiscate de regimul comunist prin decrete speciale. În cazul în care terenul ar fi fost confiscat de regimul comunist, acest lucru ar fi fost menţionat în registru agricol şi, astfel, se putea naşte şi dreptul la moştenire al fraţilor Rapaport în baza Legii nr. 247/2005.

Prisăcaru a aruncat pisica moartă în braţele subprefecţilor

Prefectul Radu Prisăcaru încearcă să se spele pe mâini cu această afacere şi pasează responsabilitatea către subprefecţi: „N-am eu în subordine fondul funciar. Nu e treaba mea! Întrebaţi-l pe Leonte (subprefectul Tudor Leonte – n.r.). El să răspundă!”, le-a răspuns ziariştilor, telefonic, prefectul Radu Prisăcaru în 2006. Însă Tudor Leonte nu a fost dispus să răspundă pentru afacerile necurate regizate de alţii. „Asta-i o încercare de pasare a răspunderii”, a spus subprefectul Leonte, făcând referire la declaraţia prefectului Prisăcaru. Flavius Ioniţă a evitat în mai multe rânduri discuţia. Acesta trebuie să dea răspuns la o singură întrebare: „De ce ADS Iaşi a propus ca amplasament în vederea împroprietăririi fraţilor Rapaport terenul din Podgoria Copou, în condiţiile în care mai deţine mari suprafeţe şi în comunele Rediu, Miroslava şi Holboca?”. Terenurile din comunele respective sunt apropiate ca valoare celor din Tomeşti. Straniu este faptul că şi cel care s-a ocupat obţinerea moştenirii, şi anume Gabriel Rapaport, refuză să vorbească. A refuzat atunci şi nici acum, când cazul este sub anchetă, nu este mai vorbăreţ. Aceasta nu înseamnă decât că are ceva de ascuns sau îi este frică de cineva.

Deşi vorbim de suma de 37 milioane euro, după expertiza ADS, valoarea terenului este 0 (zero)

În niciun alt caz de fond funciar care priveşte judeţul Iaşi, Agenţia Domeniilor Statului nu a făcut atâtea demersuri şi nu a întocmit atât de multe hârtii pentru ca afacerea Rapaport să fie dusă la capăt. S-a ajuns până acolo încât, după zeci de adrese şi note întocmite de ADS, să fie comandate pe banii statului şi nişte studii şi expertize care să demonstreze, culmea, că terenul din Podgoria Copou poate intra în proprietatea familiei Rapaport fără niciun fel de despăgubiri, deşi este acoperit cu livadă. Potrivit informaţiilor deţinute, unul dintre şefii Agenţiei Domeniilor Statului s-a implicat în mod special în acest caz, având grijă ca terenul să fie retrocedat. Se vede de la o poştă caracterul tendenţios al unei expertize comandate de ADS cu directa complicitate a prefectului Radu Prisăcaru, protejatul deputatului Relu Fenechiu. Expertiza a insistat pe calitatea livezii, arătând intenţia vădită în a demonstra că se retrocedează un teren fără valoare, deşi în realitate valorează peste 37 milioane de euro. Un anumit expert, Iuliana Matei, povesteşte în documentul întocmit că livada este bolnavă, pomii sunt rari şi au cancer bacterian, frunzele pomilor sunt deformate şi se usucă de timpuriu, pentru a ajunge la concluzia că Podgoria Copou S.A., proprietarul culturii, nu are de recuperat niciun ban după retrocedarea suprafeţei de teren către Rapaport. „În calitate de expert tehnic judiciar, concluzionez faptul că livada Şorogari, în suprafaţă de 37,35 hectare, ce se găseşte în domeniul privat al statului şi în administrarea ADS şi se află în exploatarea S.C. Podgoria Copou S.A., pe teritoriul administrativ ADS al municipiului Iaşi, este amortizată, valoarea rămasă de recuperat este 0 (zero)”, se arată în raportul de expertiză întocmit pe 7 mai 2006. Chiar dacă ar fi vorba doar de lemne de foc şi tot ar mai fi o valoare, cât de mică.

Mafia terenurilor din Municipiul Iaşi, patronată de unii lideri PNL

Deşi cererea de retrocedare se referea la terenuri din comuna Tomeşti, în valoare de câteva zeci de milioane de lei, atât Flavius Ioniţă, unul din şefii ADS Iaşi, membru PNL, şi Prefectura Iaşi, cât şi şefi ai ADS Bucureşti au făcut demersurile necesare ca împroprietărirea să vizeze suprafeţe aflate pe teritoriul municipiului Iaşi. Mai mulţi şefi din Primăria Iaşi au spus că se vor opune acestei retrocedări, în sensul că nu va fi întocmită fişa de punere în posesie în vederea eliberării titlului de proprietate, având în vedere suspiciunile existente în acest dosar. Au fost foarte multe persoane care au declarat că nu există grupuri mafiote, dar acţiunile prezentate mai sus reprezintă un exemplu concret al unor activităţi mafiote. În spatele retrocedării unor mari suprafeţe de teren se află anumite grupuri de interese formate din oameni de afaceri, oameni politici şi patroni de agenţii imobiliare, care, bineînţeles, că sunt sprijinite şi de un grup de presă. Asta deoarece aceste grupuri de interese au pus la cale un plan pentru a pune mâna pe cele mai bune terenuri din municipiu pentru că pot aduce câştiguri de zeci de milioane euro prin tranzacţionare şi pot fi construite cartiere de vile fiind bine poziţionate. De exemplu, în cazul terenului retrocedat către familia Rapaport, trebuie făcută precizarea că în apropierea suprafeţei se află o conductă de gaz metan şi ţevi de alimentare cu apă potabilă şi, de aceea, construcţiile pot fi realizate fără cheltuieli prea mari cu utilităţile. Am prezentat, în numerele trecute, un alt caz de retrocedare strigător la cer, a celor 20 de hectare luate de Floarea Dănescu în ferma Adamachi, lângă Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”. Floarea Dănescu revendică teren în comuna ieşeană Valea Lupului şi a primit în municipiul Iaşi. De asemenea, o suprafaţă de 16 hectare de teren în aceeaşi zonă a ajuns după retrocedare în posesia lui Bogdan Cihodaru, patronul Agenţiei Imobiliare Terra. Juristul Agenţiei Terra este membru al Comisiei judeţene de fond funciar, care are cel mai important rol în procesul de retrocedare. Nici până astăzi prefectul Radu Prisăcaru nu s-a arătat deranjat de acest aspect.

Avocatul Toni Baltag şi deputatul Traian Dobre, două verigi în lanţul slăbiciunilor pentru terenuri

Celălalt personaj arestat împreună cu Prisăcaru, Ioniţă şi Maftei, avocatul Toni Baltag, s-a făcut cunoscut ca fiind apropiat de PNL Iaşi tot odată cu izbucnirea unui scandal de presă privitor la o afacere ilegală protejată de liberali. În centrul afacerii este deputatul Traian Dobre, fost membru PSD, dar care odată cu schimbarea puterii, pentru a-şi proteja afacerile, s-a înscris în PNL. Firma lui Dobre, Comat SA, a făcut un schimb ilegal de terenuri cu Direcţia Silvică, în perioada în care la guvernare se afla PSD. SC Comat SA a oferit la schimb patru hectare de teren agricol în comunele Trifteşti şi Grajduri şi a primit la schimb un hectar de pădure, în municipiul Iaşi, pe malul lacului Ciric. Deşi autorităţile centrale i-au solicitat prefectului să anuleze schimbul de terenuri, acuzând ilegalitatea acestuia, Radu Prisăcaru s-a făcut că plouă, şi-a luat şpăgile şi şi-a văzut liniştit de treabă… treaba cu furatul, căci despre asta este vorba.

Cum a îngropat gaşca lui Fenechiu 25 milioane de Euro

Deşi în campania electorală de la alegerile locale din 2004 se laudă că el este cel care va aduce bani pentru Iasi, deputatul liberal Relu Fenechiu, împreună cu omul sau de încredere, Ştefan Timofte, primarul din Tomeşti, au reuşit să transforme în scrum proiectul gropii ecologice de gunoi, care era finanţat cu 25 milioane de Euro de către Uniunea Europeană. Pentru că noul proiect al gropii, cu amplasamentul la Tutora, a fost depus prea târziu din cauza tergiversărilor liberalilor, Iaşiul şi-a luat adio de la fondurile europene. Astfel, gaşca lui Fenechiu a pus ambiţiile politice deasupra intereselor ieşenilor. Depozitul ecologic de deşeuri urbane al municipiului Iaşi a pierdut finanţarea nerambursabilă oferită de Uniunea Europeană prin programul ISPA (Instrument de Politici Structurale de Pre-aderare). Aproximativ 25 de milioane de Euro care ar fi adus la Iaşi nu numai o nouă groapă de gunoi, ci şi o metodă europeană de colectare şi gestiune a deşeurilor nu vor mai veni la Iaşi din cauza unor dispute politice. Totul a fost năruit de Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti, sprijinit cu toate forţele de prietenul său, deputatul Relu Fenechiu. Împreună, aceştia au reuşit să transforme un proiect în scrum. Deşi promitea în campania electorală că va aduce bani pentru Iaşi, deputatul liberal nu a ratat să se împotrivească proiectului primarului PSD al municipiului Iaşi. Chiar dacă asta însemna pierderea a milioane de Euro nerambursabili pentru oraş, iar cetăţenii săi vor mai avea de aşteptat până să aibă condiţii europene.

Baronul îşi convinge primarul să mintă oamenii

Povestea ratarii fondurilor ISPA a pornit în luna decembrie 2005. Deşi se elabora de luni bune proiectul depozitului de deşeuri, primarul comunei Tomeşsti a început un uriaş scandal politic. Mai ales că prietenii săi liberali ajunseseră în poziţii cheie. Deputatul Fenechiu şi prefectul Prisăcaru s-au arătat gata să se împotrivească depozitului ecologic, numai pentru a avea satisfacţia unei răzbunări politice. La sfârşitul anului, documentaţia pentru construirea unui depozit ecologic de deşeuri urbane avea ca locaţie un teren de lângă actuala vărsătoare din Tomeşti. Proiectantul, SC Argif Proiect SRL, susţinea că este mai eficientă această locaşie deoarece avea deja infrastructura (drumul de acces), se neutralizau astfel poluantele batale de nămol ale RAJAC şi promiteau costuri mai mici pentru acoperirea actualei vărsători. Proiectul mergea ca pe roate până în luna decembrie, la dezbaterea publică privind impactul asupra mediului. Primarul PNL al Tomeştiului, Ştefan Timofte, a găsit sprijin politic şi, pe fondul unei proaste informări a populaţiei din zonă, a refuzat vehement realizarea depozitului ecologic. Deşi proiectul era vehiculat de mai multe luni, abia în decembrie, atăt primarul Tomeştiului, consilieri locali sau simpli cetăţeni au descoperit că depozitul va fi prea aproape de localitate şi nu s-au lăsat convinşi de cifrele specialiştilor care promiteau scăderea poluării în zone. După un întreg scandal, în care s-au implicat de partea Tomeştiului prefectul Radu Prisacaru şi deputatul Relu Fenechiu, primăria a renunţat la amplasamentul de la Tomeşti, iar depozitul ecologic de la Iaşi îşi lua adio de la cele 25 milioane Euro, fonduri europene nerambursabile oferite prin ISPA.

Fondurile europene s-au dus pe apa Bahluiului

A sosit însă soluţia amplasamentului la Tutora. Primaria de aici a oferit 50 de hectare de păşune pentru proiectul municipiului. Tot efortul depus mai apoi de municipalitate şi goana firmei de proiectare pentru un nou proiect s-au dovedit zadarnice. „Am primit încurajări din partea ministerului mediului, dar ne-au avertizat că sunt în proces de avizare proiectele a înca cinci oraşe, iar al nostru este depus ultimul”, a declarat atunci Gheorghe Nichita. Problema cea mare a fost că fondul european ISPA a ajuns la fundul sacului, având disponibile doar 75 de milioane pentru toate proiectele. Astfel încât au fost finanţate integral doar două proiecte. Municipalitatea încă mai spera. „Am cerut ministerului să ne sprijine în găsirea de fonduri nerambursabile prin apelarea la eventualele economii realizate din aplicarea de până acum a proiectelor. Urmează să primim un răspuns în urmatoarele săptămâni”, a descris situaţia primarul municipiului. Iar răspunsul a fost un mare NU. Cu alte cuvinte, din cauza politicii lui Fenechiu, a ambiţiilor de mare politician şi trăgător de sfori, depozitul ecologic de la Iaşi a ajuns să caute resturile necheltuite de alţii. Trebuie menţionat că în cadrul programului ISPA-Mediu, începând din 2000 au fost acordate finanţări pentru un număr de 27 de proiecte cu o valoare de peste 877,5 milioane Euro, iar în anul 2004, au fost transmise la Comisia Europeană un numar de 11 proiecte care se ridică la o valoare de aproximativ 471,2 milioane Euro. Ambiţiile politice şi dorinţa de a muri, mai întâi, capra vecinului au fost prioritare în faţa intereselor comunităţii şi a bunei gestionări a politicii locale. Şi nu am uitat un aspect. Interesele personale şi umplerea consistentă a buzunarelor a constituit miza esenţială a baronului PNL de Iaşi, deputatul Relu Fenechiu, care nu se poate lăuda cu nicio realizare notabilă în judeţul pe care îl reprezintă în Parlamentul României din partea, greşit numitului, principal partid de guvernământ, Partidul Naţional Liberal.

Sorin Dumitrescu

28 mai 2008 13:58