vineri, 9 octombrie 2009

Barack a luat Premiul Nobel

Presedintele american Barack Obama a castigat Premiul Nobel pentru Pace. Comitetul Nobel a apreciat "eforturile extraordinare de a intari diplomatia mondiala si cooperarea intre popoare". "Foarte rar, o persoana de rangul lui Obama a reusit sa atraga atentia intregii lumi si a dat poporului sau speranta pentru un viitor mai bun", se arata in motivatia Comitetului.

Citez de pe Wikipedia: Premiile Nobel au fost create de savantul si omul de afaceri suedez Alfred Nobel (1833-1896), inventatorul dinamitei (1867), care, in testamentul sau, a cerut ca veniturile imensei sale averi sa fie oferite in fiecare an "sub forma de premii celor care, in anul precedent, au adus cele mai mari servicii umanitatii".

Cele mai mari servicii umanitatii... Ce servicii a adus umanitatii Barack Obama... in afara ca l-a inlocuit pe Bush? Ce-i drept, e si asta un merit destul de mare. Lasand la o parte limba de lemn folosita in motivatie, nu pot spune nicio actiune a "pacificatorului" Barack care sa fi adus servicii umanitatii. Voi?

P.S. Nici Newsin nu a considerat ca merita acest premiu.

P.S. 2
- Barack Obama a luat Premiul Nobel?
- Pentru ce?
- Pentru pace.


P.S. 3 Am avut dreptate. Aici.

Un comentariu:

dana spunea...

a readus in actualitate bancurile cu negri, iar unele dintre ele is absolut bestiale!