joi, 1 aprilie 2010

Pacalit de 1 aprilie

31 martie. In jurul orei 21.30. Udat de ploaia care m-a prins pe drum, ajung in fata blocului. Intru in scara si... (surpriza!) bezna totala. "S-o fi ars becu' de la parter", imi spun in minte. Din obisnuinta, bag un deget prin una din gaurile de la cutia postala si constat ca am primit ceva. Degetul mic imi spune ca sunt doua facturi. Realitatea ma contrazice. Nicusor Paduraru mi-a trimis o felicitare cu ocazia sarbatorilor pascale. "Macar nu e factura". Inchid cutia postala si aprind becul de la telefonul mobil (sa-i dea Dumnezeu sanatate cui i-a venit ideea!), pentru ca (surpriza!) nu e lumina nici pe casa scarii.

Urc la etajul II mai ceva ca un hot care cauta bijuterii cu lanterna si intru in apartament. Din fericire, n-am gresit. E apartamentul meu. In casa, logic, bezna. Ridic receptorul, dar degeaba. Nici RDS-ul nu merge. Buuuun.

22.00. Dupa vreun sfert de ora mi se face foame. Speriat de gandul ca ar putea fi probleme si cu gazul, hotarasc sa nu-mi mai incalzesc mancarea. Savurez cina pe intuneric. Ba nu, mint, se vede putina lumina de la neoanele de afara, neoane care, spre surprinderea mea, functioneaza.

Nu stiu numarul de la Deranjamente E.ON Moldova. As suna la 112, dar poate altii au probleme mai grave. Plus ca nu mi-ar placea sa fiu inclus in categoria celor care isi bat joc de acest serviciu.

22.20. Sun un coleg de breasla care sigur nu doarme si care are si numarul de la Deranjamente. In sfarsit: 0232/929. Pun mana pe telefon si sun. "Va rugam sa reincarcati". Cum... Stiu ca mai am minute. Verific si constat ca am dreptate. Singura explicatie pe care o gasesc este ca numarul de E.ON este de fapt un numar cu tarif special. Oricum, mai special decat minutele mele nationale/internationale sau cei 8 centi pe care ii mai am pe cartela. Renunt sa mai sun la E.ON. Nu stiu de ce, dar nu cred ca mi-ar raspunde cineva. Poate sunt eu prea rautacios :D.

23.00. Ma apuc de scris acest text. Pe un caiet, la lumina lumanarii. Exact ca stramosii nostri.

......................

La sfarsit, ce sa vezi? Ala mic si negru de respira greu... era E.ON Moldova.

Ora 00.00. E 1 aprilie. E ziua pacalelilor, ai uitat? Teapa, fraiere!

P.S. Ce face un batran care are doar un amarat de telefon fix si care, din cauza batranetii sau poate din cauza nervilor provocati de E.ON, are un stop cardiac?

P.S.2 Apropo de E.ON Moldova: cele (maxim) 2 echipe de interventie care actioneaza pe raza municipiului nu cred ca fac fata nici macar unui cartier (Alexandru cel Bun e destul de mare), daramite unui oras de aproape jumatate de milion de oameni.

P.S.3 Daca luna viitoare voi plati factura cu 3 ore si jumatate (atat a durat defectiunea) dupa data limita, voi gasi intelegere din partea E.ON Moldova?

4 comentarii:

anda_elena spunea...

Intr-un fel... ai putea spune ca in postarea anterioara... CE SEARA MINUNATA! :)

vladutz de dh spunea...

Te-a executat...:))

Anonim spunea...

Marius, sa stii ca batranul cu amaratul de tel fix, abonat la ROMTLCM, ar reusi sa sune la EON pentru ca functionarea aparatului nu depinde de existenta curentului electric.
In rest, eu am patit-o de nenumarate ori in ultimele 6 luni. Acuma sunt dotat cu un felinar de vant si cu combustibilul de rigoare. Sa stii ca e chiar interesant sa stai la lumina unui felinar.

Sarbatori fericite!
Leo

Marius Pârciu spunea...

Nu depinde, dar depinde... Se intampla des sa pice si reteaua de telefonie. Nu ma intreba de ce