vineri, 24 iunie 2011

Vacanta "de vis" in Zakynthos (II)

Revin cu detalii despre concediu. Ramasesem la descrierea hotelului. Piscina era mare, chiar prea mare, tinand cont ca nu era tocmai sezonul concediilor. Una din probleme era legata insa de cei cu care eram nevoiti sa o impartim. Nordicii au fost persoane ok (cam o treime dintre turistii de pe insula erau din nordul Europei, dar nu i-am auzit niciodata sa injure, sa tipe, sa... deranjeze in vreun fel), mai erau cateva cupluri de slavi, englezi si romani. In principiu toti au fost ok. Toti... cu exceptia "casalotilor" englezi. Veneau pe la ora 12.00-13.00 (probabil cand se trezeau din somn... dupa o noapte furtunoasa), vorbind tare, mult si prost (din ce intelegeam), sarind in apa, improscand si ocupand toate spatiile "bune". Piscina pentru jacuzzi era neincapatoare pentru o alta persoana in afara de ele. Tot lor le reveneau si cele 4-5 saltele pentru sezlonguri (grecii sunt buni cu cei care le fac vanzare!). La piscina nu puteai aduce produse din afara. Singurele acceptate erau doar cele cumparate de la bar, care aveau un pret dublu fata de cele din oras.

Mesele. Micul dejun stil bufet (cum ni s-a spus de la agentie si cum e trecut si pe site) consta intr-o felie de sunca de Praga si una de cascaval (dar nu puteai sa le pui cu mana pe felia de paine din cauza ca se rupeau de groase ce erau), o cafea si un ceai, ambele la plic, cate o cutie mica de gem si de unt, la care se adauga circa 150 de mililitri de suc de portocale (sa-i spunem suc). Asta in fiecare zi... De la "bufet" iti puteai lua fulgi de porumb si putin lapte ieftin (cald, ce-i drept) si oua fierte (intr-o zi a fost omleta :D, dar a mirosit a ou ars in tot hotelul).
Din cauza ca hotelul nu avea propriu-zis o bucatarie, cina era servita la cativa metri de hotel, la un restaurant cu multe pretentii, Peppermint. Restaurantul era foarte ok, problema era mancarea. Cina consta mereu intr-o rosie taiata in 4-6-8 bucati, la care se adauga, prin rotatie, ceapa si masline (un soi de salata) sau sos tzatziki (o farfurie "unsa"). Felul doi (si ultimul) cuprindea fie paste, fie un soi de carne (carnati, piftele, burgeri de la supermarket) cu un sos. Toti oaspetii hotelului, cu exceptia romanilor, erau salutati, li se strangea mana la intrare si la iesire, li se dadea o atentie (un desert, un ouzo etcetera). Probabil "datorita" agentiei, dar cu siguranta si imaginii pe care o avem peste hotare, romanii nu meritau un "tratament" asemanator celorlate natii. Nu e vorba de mancare, ci de gest. Sunt lucruri care iti lasa un gust amar. In ultima seara pe insula nu ne-am mai dus la cina la Peppermint. Cand ne intorceam seara din oras unul dintre chelneri, care parea sa... inteleaga mai multe, ne-a zarit, a iesit in poarta, ne-a salutat, ne-a strans mana... A salvat putin din mizeriile din timpul saptamanii.

Revin cu partea a treia, despre drumul spre casa si cateva concluzii despre Grecia vs. Romania.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Da, maestre ,dar ai fost in Grecia! In Ro te simteai frustrat! Ca asa-i romanul : ii place sa fie umilit de toti ; dar a fost in concediu "afara".

Marius Pârciu spunea...

Am ales Grecia pentru ca nu fusesem niciodata acolo si, mai ales, din cauza ca ma saturasem sa fiu umilit pe litoralul romanesc.