vineri, 6 martie 2009

Noul Cod Penal

Stirea e asta: viitorul Cod Penal nu mai pedepseste incestul si prostitutia. Mai exact nu le mai pedepseste asa cum sunt pedepsite in actualul Cod. Astfel, actele sexuale
dintre doua persoane inrudite direct, cu varste de peste 18 ani si infaptuite prin consimtamantul amandurora nu mai sunt considerate infractiuni. Prostitutia poate fi practicata de femei ca mijloc de subzistenta in cazul in care acestea nu sunt constranse. Contactele sexuale dintre rude in linie directa, frate sau sora, se pedepsesc doar daca s-au facut prin constrangere (violul si agresiunea) sau intre un major si un minor (actul sexual cu un minor). Actul sexual dintre un frate si o sora majori, cu acceptul ambilor, nu mai este pedepsit. De altfel, nici actele dintre tata si fiica sa majora sau dintre mama si fiul sau major nu vor mai fi pedepsite.

Sursa: Gardianul

De altfel, actualul Cod Penal nu mai prevede sanctiuni pentru multe dintre faptele care au un caracter penal. L-as putea rezuma la: "daca nu ti se da cu toporul in cap, infractorul scapa CEL MULT cu o amenda".

Stau si ma intreb daca cei care sunt platiti sa faca legi cunosc realitatea din... judetul Iasi, de exemplu. Prin judet inteleg in special mediul rural. Cate violuri/incesturi au loc fara sa stie nimeni? Multe. Sunt multe nebunii reclamate, dar numarul lor real este cu cel putin 50 la suta mai mare. O asemenea decizie ar turna paie pe foc. Mai bine s-ar cauta o solutie pentru reducerea consumului de alcool.

Sa ne gandim cum vine o asemenea schimbare in contextul scandalului pornit in Italia impotriva romanilor (violatori, criminali etcetera).

Sper ca forma finala a Codului Penal sa nu fie atat de permisiva.

Un comentariu:

vladutz de dh spunea...

auzi, da o surioara nu ai?;))