marți, 20 ianuarie 2009

Legea 298/2008

Toti operatorii de telefonie fixa si mobila, precum Romtelecom, RDS&RCS, UPC, Orange, Vodafone, Cosmote si Zapp, sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni numarul de telefon al apelantului si al celui care a fost apelat, adresa abonatului, locatia celui care este apelat, cand a fost facut apelul si cat dureaza convorbirea telefonica. In cazul convorbirilor internationale va fi inregistrata identitatea internationala de abonamentul mobil (IMSI) al apelantului si IMSI al apelatului, precum si identificarea celulei din care a fost activat serviciul. Toti operatorii de telefonie fixa si mobila sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni SMS-urile pe care le trimitem, cui si cand le trimitem. La fel se va intampla si in cazul spatiului electronic.

Cam asa suna Legea 298/2008. Ceva ma face sa cred ca stocarea acestor date se face de mai mult timp (dintotdeauna?) si ca acum este doar o reconfirmare a unor reguli stabilite anterior de firmele de telefonie. Fara indoiala ca in viitorul apropiat vor mai aparea astfel de imixtiuni in viata privata a oamenilor. Este doar un inceput. Pentru moment nu cred ca majoritatea va resimti efectele.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Lege introdusa pe sest de partidul PeNaL cu ultima suflare. Tipic romanesc ... sa moara vecinul.

Marius Pârciu spunea...

Si asta e adevarat. Ma uitam la Raluca Turcan (parca ea era) cum incerca sa explice "neste treburi" la Realitatea TV. Impresia generala a fost: cine se scuza, se acuza.

Anonim spunea...

Legea e ridicola !
Dreptul la intimitate se diminueaza pe zi ce trece.
Cautati 'petitie 298/2008' si semnati daca nu sunteti de acord cu aceasta lege.
Mi-e rusine de clasa noastra politica, este inacceptabila o asemnea lege.

Anonim spunea...

Vrei sa spui ceva iar cineva sa te auda? Vino Vineri pe strada Emil Pangrati la intrarea Televiziunii Romane si vom fi acolo pregatiti cu camera si microfon si iti vom asculta pasul privitor la Legea 298/2008.

date contact emisiune:
zon@tvr.ro
0761651567