duminică, 7 iunie 2009

Si de ce as merge sa votez?

Inainte mai votam. Fie din convingere, din incredere (la inceput), fie din razbunare (mai tarziu). Pana la urma ajungi sa iti dai seama ca nu se merita sa votezi. De ce as merge sa votez? Nu m-a mintit nimeni indeajuns de frumos. De fapt, nici macar nu a incercat sa ma minta in vreun fel.

Plus ca daca nu merg eu, oricum se gasesc altii sa mearga. Mai ales cei de la tara. Cred ca pentru unii a devenit un fel de hobby sa votezi. "Ce hobby-uri ai?"... "Pai, sa ma plimb, sa ascult muzica, sa votez...".

Nu am crezut niciodata in chestiile astea numite "raul cel mai mic". Cum adica sa votez cu cel rau? Sa-mi fie rau? Daca ai votat raul (chiar si cel mai mic), cum poti sa te astepti sa-ti fie bine?

Si de ce-as merge? Alegerile sunt valabile si cu 10 voturi. Cred ca si cu 3. Asta inseamna ca daca ar merge la vot mai putin de un sfert din cei care candideaza, alegerile tot ar fi valabile. Ceva e putred in Danemarca. Ce autoritate, ce credibilitate, ce legitimitate mai poti avea, daca ai fost ales doar de 3 oameni?

Si de ce as merge sa votez? Nu, nu votez. Este cel mai grav raspuns care i se poate da unui politician. Daca as pune in urna un buletin alb sau unul anulat (m-am gandit sa ii votez pe toti), as legitima aceasta mascarada. Nu, nu voi vota. Cu nimeni... Iar daca lucrurile vor merge in continuare asa, niciodata!

6 comentarii:

Loredana Popovici - ANTON spunea...

trebuie sa mergi ca sa nu foloseasca votul tau cineva de la partide. Chiar daca il anulezi stii ca ai semnat pe lista si nu va fi folosit de altcineva

ceel putin teoretic ca practic orice e posibil in minunata noastra tara

Andrei Racoţi spunea...

Nu lasa o minoritate sa hotarasca pentru majoritate. Mergi si voteaza.

Marius Pârciu spunea...

Poate ca sunt eu important, dar in niciun caz nu reprezint 30 la suta din populatia Romaniei (poate doar pentru mine :))). Adica tot o minoritate va iesi la vot.

Cred ca e mai important cine voteaza si nu cati. Lucru de care democratia face abstractie.

Acteon spunea...

Votezi "pentru ca-ti pasa", Marius :)) (kantienii saliveaza de placere cand aud cuvinte asa mari, si nu numai ei ;) )

Marius Pârciu spunea...

@acteon: am impresia ca nu toata lumea stie sa puna cap la cap toate figurinele puzzle-ului.

Marius Bojor spunea...

cine stie cu cine ai fi votat!:) mai bine ca nu ai fost:)