marți, 19 februarie 2008

Despre sindicate

Astazi am vorbit la telefon (chiar de doua ori) cu un lider de sindicat din Iasi. Il ascultam cum vorbea si parca nici nu ma interesa ce sustine, dar vorbea cu o ardoare cum rar mai intalnesti. Se cunoastea ca este foarte implicat si ca ar face multe ca sa-i fie solutionate revendicarile. Foarte probabil va reusi.

Pe de alta parte…

Jurnalistii ieseni nu au facut niciodata (din cate stiu) o greva, nu mai vorbim de un termen ca sindicat (lucru care pare deocamdata imposibil de realizat). Poti fi dat in judecata, mintit, momit, amenintat, batut etc. Prea putine posibilitati de a te apara. Esti in bataia vantului. Culmea, poti sa ii iei apararea unei persoane in paginile unui ziar, dar niciodata nu vei putea sa te sustii pe tine. Si nici nu vei avea cui sa te adresezi. Pe cand un sindicat al jurnalistilor ieseni?

5 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Eu zic sa ai grija ca patronatul sa nu iti citeasca blogul :)))
Altfel risti primul conflict de munca, inainte de a deveni chiar membru de sindicat :P

Marius Pârciu spunea...

Nu cred ca se pune problema asa, mai ales ca acum sunt intr-un colectiv ok, ca sa nu zic grozav. Problema este ca ceea ce am scris e real si nu prea are sanse sa se puna in aplicare.

P.S. Cine a zis ca vreau sa fiu membru de sindicat? :p

Anonim spunea...

Ştii de ce nu există aşa ceva?
Pentru că aşa mâncătorie ca în presa ieşeană nu ai să găseşti nicăieri! Pentru că toţi sunt vedete si se calcă pe bătături! Pentru că presarii de Iasi sunt atat de preocupati de ceea ce nu sunt incat îi doare efectiv in cot de cei de langa ei! E un egoism feroce si o placere sadica de a privi cum altul este improscat cu lături de chiar coleg sau colegi de presa (Că înţeleg că se poartă gaşca de presă mai nou la Iaşi). Saracii de ei! Chiar nu văd că sunt atat de ridicoli in infatuata încercare de a se convinge pe ei că sunt vedete? Şi mai e ceva!!!!!!
Atat timp cat Asociatia Jurnalistilor din Iasi (dacă mai există) are in frunte un individ ce lucrează cu diverse servicii de informatii (in special ale fratilor de peste Prut) şi care nu face altceva decat să bage zâzanie şi să facă comentarii de prost gust, e foarte putin probabil să se infiinteze ceea ce propui tu!! Simplu ! Nu ai cu cine!! Si sa nu imi vii cu texted gen: e generatie tanara, plina de entuziasm sau chestii din astea!!! Ca nu te cred

Anonim spunea...

:)) sindicat al jurnalistilor ieseni??? Exista jurnalisti in Iasi??? Exista persoane care se cred sau se autointuleaza jurnalisti. Iar daca este cineva capabil in presa ieseana, acela e discret si isi face treaba klumea. stie cand sa taca si cand sa vorbeasca. O sa fie un sindicat cand o sa fie jurnalisti. Pana una alta, sa vorbim de amatorism. Deocamdata, sper!

Marius Pârciu spunea...

Eu cred ca exista si jurnalisti ieseni.
Vezi si http://dexonline.ro/search.php?lexemId=22942 :)