joi, 11 septembrie 2008

Primenirea administratiei iesene

Numele primului prefect al Iasului, Dan Galea, figureaza pe lista "persoanelor de sprijin" ale Securitatii gasita in '89 in biroul prim-secretarei Ghitulica. Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean (CJ), si Gheorghe Nichita, primarul Iasului, au fost si ei acuzati ca ar fi pactizat cu diavolul. Si asupra lui Lucian Flaiser, fostul presedinte al CJ, senatorului Radu Terinte, deputatului Anghel Stanciu si a lui Doru Tompea, presedintele Organizatiei Municipale a PSD, planeaza suspiciuni. Cat de "curati" au fost si sunt oamenii care fac parte din conducerea administratiei iesene?

Cert este faptul ca asupra actualilor si fostilor sefi exista o posibila suspiciune. Mai mica sau mai mare. Chiar daca de multe ori Securitatea nu a lucrat foarte... uman, suspiciunea ramane. Nu poti fi pe deplin convins.

O alta certitudine o reprezinta faptul ca este nevoie de o primenire a clasei politice romanesti si, deci, inclusiv a administratiei. Oare o vor face tinerii? Votul uninominal SIGUR nu o va face.

4 comentarii:

TUDOSA Vasile Catalin spunea...

Din cate tin minte, ceva pagini uriase cu Flaiser in urma cu vreo 2 ani au aparut in presa, inclusiv cu ceva declaratii de asumare. Sper sa nu ma insel. Parca in Ziarul de Iasi.

Marius Pârciu spunea...

sunt convins ca as gasi. problema este cum se raporteaza oamenii citati la faptele pe care le-au facut.

Anonim spunea...

s-ar putea sa ramii surprins dar bodea a crescut cu securistul in casa. cit timp taticul sau conducea sedintele la partid ca secretar, securistul ii matura si-i facea de mincare. asta, bineinteles, cind nu era in misiune... peste hotare.

Marius Pârciu spunea...

in acest caz, totul se leaga