miercuri, 30 iulie 2008

Ciudatenie

La prima vedere nu ai zice ca este nimic in neregula: penele negre, ciocul ascutit, aripile, totul ne sugereaza ca este vorba de o cioara. Nu aceeasi parere o are si pasarea in cauza, care este convinsa ca s-a nascut caine. Atunci cand familia Linvingstone l-a adus acasa pe Jack, acesta era prea mic pentru a se putea hrani singur. Dar la numai 10 saptamani de la adoptie, cioara are probleme serioase de identitate. "L-am gasit pe Jack cand eram la pescuit, era atat de mic incat nici nu-si putea sustine capul singur. L-am adus acasa si am avut grija de el, iar acum se crede caine si vrea sa ne protejeze", povesteste mezinul familiei.








Familia adoptiva a lui Jack mai are 5 caini. Confuza cioara dispare adeseori in timpul zilei, dar revine seara pentru a manca si a se alinta. "De fiecare data cand ne suim in masina, sare si el pentru ca vrea sa mearga cu noi. Si atunci cand mama vine acasa, ii sare in poala ca un catelus nerabdator. Este incapatanat, dar este convins ca face parte din familie", a mai adaugat fiul familiei Linvingstone.

Sursa: Realitatea TV

luni, 28 iulie 2008

Geniu


















Un om cu adevarat genial... Horatiu Malaele.




Pacat de inregistrare.

duminică, 27 iulie 2008

Pisica lenesa


E cumva pleonasm? :)

sâmbătă, 26 iulie 2008

Tu te simti in siguranta? Eu nu!

Siguranta. Un subiect sensibil pentru unii. Am scris si pe blog, am si discutat problema cu diversi oameni. Momentan nimeni nu considera ca este o asa mare problema. Eu cred ca este. Nu ma refer la faptul ca poti fi atacat pe strada, desi poate ar trebui sa incepem si acea discutie. Ma refer la cat de sigur esti in autobuzul ce merge spre Dacia, in trenul cu care mergi la mare, in autocarul de Italia. Esti atacat, cine te apara? Ce faci? Pe cine suni? Nu am auzit sa fie politisti incognito in mijloacele de transport in comun. Camere video stiu sigur ca nu (prea) exista. Lumea din jur nu “se baga”. Am vazut asta.

Politicienii se lauda. Asta e “meseria” lor. Primarul Gheorghe Nichita se lauda in campania electorala ca infractionalitatea din Iasi a scazut cu 50 la suta. Si asta “datorita infiintarii Politiei Comunitare”. Eu as spune pentru ca au plecat 50 la suta dintre infractori in Italia si Spania. Noaptea nu am vazut nici macar un comunitar prin cartierul unde locuiesc. Rar mai trece cate o masina... ca si cand din masina vezi un furt petrecut intre blocuri sau intr-o scara de bloc.

Pe 1 iunie as fi votat (fara sa ma uit) ca primar pe cel/cea care mi-ar fi spus ceva despre siguranta, siguranta mea de cetatean (adica pentru care PLATESC!). Este absolut inadmisibil sa fii talharit intr-un autobuz. Nu am auzit niciun candidat sa-mi vorbeasca despre o astfel de problema. Poate pentru ca mai toti aveau Q7 sau Land Cruiser si nu au intampinat astfel de probleme. Se prea poate, nu?

Cazul prezentat de Andreea nu este singular.

joi, 24 iulie 2008

Discutie in tramvai :)

- Ia banii pe bilet (1,5 RON - n.m.)!
- Nu!
- Hai, ia-i!
- Lasa, imi dai tu o cafea (minim 2 RON - n.m.) si... gata.

miercuri, 23 iulie 2008

Trimite SMS... daca esti prost

Nu cred ca exista talk-show sau, ma rog, emisiune tv care se respecta, fara eterna intrebare adresata telespectatorului, invitat sa-si spuna parerea printr-un SMS. Nu, nu gratuit, in tara asta daca nu platesti, n-ai voie sa ai pareri, ci cu sume de la 0,50 euro in sus. Astfel, "Credeti ca Sorin Oprescu va rezolva problema mafiei imobiliare din Bucuresti?", "A omorat-o Cioaca pe Elodia?", "Are silicoane vedeta X?", "Este virgina Alina Plugaru?" etc. sunt intrebari la care ti se cere un raspuns prin "Da" sau prin "Nu". Pe ecran iti apare, pe tot parcursul emisiunii, procentajul, iar la final, cu glas cristalin, moderatorul sau moderatoarea anunta ceva de genul "80 la suta din telespectatorii nostri au spus ca da, X are silicoane".
Nu o data m-am intrebat care ar fi motivele pentru care cineva ar trimite astfel de SMS-uri, cu opiniile sale? Altfel spus, ce satisfactii inregistrezi stiind ca opinia ta s-a alipit unei mase amorfe si anonime de alte opinii, si ca nu va influenta niciodata nimic, in afara, desigur, de creditul de pe propriul tau telefon? Cum te convingi, apoi, ca mesajul tau a ajuns la destinatie si, mai ales, cum te convingi ca este reflectat corect in procentajele afisate pe ecran? Cum imi demonstreaza cei de la postul respectiv, cei ce propun intrebarea, ca rezultatul final este acesta si nu un altul, ca nu este "ajustat" in favoarea intereselor acelui post/ trust? Si mai e ceva: aproape niciodata nu se specifica numarul de mesaje primite, din care se calculeaza procentele finale, lasandu-se impresia ca intreaga tara a votat pentru o cauza sau alta. Imaginati-va ca se primesc trei SMS-uri, dintre care doua spun ca "Da", iar unul spune ca "Nu". Ce reflecta cele "doua treimi" care au votat pozitiv? Nimic, dar absolut nimic! Probabil, insa, instalat pe canapea si molfaind seminte de floarea soarelui, romanul se simte teribil de important si de bagat in seama cand trimite SMS-uri ce, crede el, vor schimba destine, vor reaseza lucrurile in matca lor si asa mai departe. Fiecare roman ce trimite asemenea mesaje se simte, in adancul sufletului sau, un mare Justitiar, un mare Regulator, care are la degetelul sau, cu care tasteaza mesajul, taman soarta universului.
La fel, nu-i inteleg pe cei care platesc de la doi euro in sus, "plus TVA", ca sa asculte la telefon o fatuca spunandu-le mascari, si relatandu-le ce le-ar face ea daca i-ar prinde. Si de unde i-ar prinde, si cum i-ar prinde… Faptul ca tabloidele sunt pline de astfel de anunturi ("Suna acum! Te astept!", "Fa-ma la telefon!" sau mai clasicul "Suna-ma, sunt fierbinte!") denota ca exista o clientela fidela, un set constant de fraieri care ajuta inflorirea unei asemenea afaceri. Ca sa nu mai pomenesc de miile de logo-uri, de sonerii si de filmulete, de idioatele concursuri si cate si mai cate alte vrajeli frumos ambalate.
Dezorientare, lipsa de ocupatie, prostie in stare pura, inclinatie innascuta pentru luat si dat teapa? Astept opiniile dumneavoastra, prin SMS…

Calin Ciobotari - Flacara Iasului

marți, 22 iulie 2008

Cum sa faci rost de un loc de munca

O situatie prin care au trecut multi (studenti, absolventi etc.). Aceea de a nu a avea un loc de munca. Iata o posibila solutie :).
















Via Ia(si)vezi.

Camera web

Pana astazi nu stiam ca Universitatea are o camera web. Este amplasata pe corpul B al Universitatii si poate fi accesata aici.
UPDATE: S-ar parea ca sunt patru camere web: una pe corpul A si trei pe corpul B.

duminică, 20 iulie 2008

Despre amprentarea tiganilor... sau cand legea e doar pentru catei

Daca as fi statul roman as da in judecata Italia, Franta, Spania, Germania etc. Mereu se spune despre romani ca discrimineaza tiganii. Pai, bine, tata, tu, daca esti mai democratic si mai destept si mai bogat decat mine, de ce mi-i amprentezi, de ce mi-i discriminezi? De ce mi-i trimiti acasa? Nu suntem noi un tot (UE)? Romania e doar un punct, un judet, o regiune, o parte din UE, nu? Casa/acasa e peste tot in interiorul ei.

Sau cumva tu, Italie, Franta, Spanie, Germanie etc., nu ma consideri (inca) unul din fratii tai?

vineri, 18 iulie 2008

Ce probleme mai are Elena Udrea

Ultima problema a Elenei Udrea o reprezinta... tabloidizarea televiziunilor. Citez: "Dorinta de a vinde cat mai mult a mass-mediei duce din pacate la sacrificarea profesionalismului acesteia. Batalia pentru rating dintre Antena 3 si Realitatea are ca efect tabloidizarea unor televiziuni care au fost create in intentia de a reprezenta un segment serios al spatiului public. Astfel, aseara am fost socata sa vad cum o dezbatere foarte politica referitoare la organizatia PDL Constanta era ilustrata cu fotografii de tip paparazzi in care eu eram in costum de baie. Nu pot sa nu ma intreb fata de tot ceea ce se intampla in presa audio-vizuala : ce face CNA-ul? Oameni buni, chiar nu se mai respecta nicio regula? Fiecare poate spune pe post ce vrea, se pot face toate manipularile opiniei publice, prin cele mai evidente si mai perfide mijloace, fara sa se ia nicio masura? Daca membrii CNA nu pot face fata misiunii lor, sa-si dea demisia!". Zice Elena Udrea.
Un scurt comentariu al unei prietene : "Se pare ca a uitat ca asta-vara statea cracanata sa o pozeze paparazzi. De fapt ea ii platise sa o pozeze. La urma urmei ce om normal sta asa la plaja? Mai ales daca stii ca esti persoana publica si toti te vaneaza....".

Romania, prin ochii celor de la Cosmote



Dupa o idee a lui Catalin Ivan.

joi, 17 iulie 2008

Despre concertul lui Julio Iglesias

Abia m-am intors de la concert. Ce sa zic? Sunt usor dezamagit de prestatia lui JI. Cred ca a cantat live, DAR vocea nu prea... mai era. Mai mult a lalait niste chestii decat a cantat (exceptie fac ultimele doua melodii, la care s-a mai straduit un pic). De altfel, prima parte a concertului a fost un esec total, frigul contribuind extrem de mult in acest sens, dar si engleza de balta a lui JI. Costel Busuoic a fost cel care a ridicat in picioare toti spectatorii. A fost aplaudat si apreciat. Si nu cred ca s-a intamplat asta (doar) pentru ca e nascut in Romania.











Dezamagire: fanii adevarati erau in tribuna, de unde nu-l puteau vedea pe artist.

Spectatori: 4-5.000 (maxim).

VIP-uri: Marius Bodea (+sotia) si seful de cabinet, Gheorghe Nichita (cu familia), Camelia Gavrila (+sotul), Magda Tepoi (cu familia), consilieri judeteni, directori si functionari din primarie. Cred ca au mai fost si alte personalitati, dar nu-mi aduc aminte acum.

P.S. Poza e de la concertul de la Iasi.

marți, 15 iulie 2008

Schimbari pe blog

Am efectuat cateva modificari pe blog. De azi siteurile si blogurile vor fi la un loc. De asemenea, am pus un banner dragut cu Flacara (mie imi place). Ma bate gandul sa mai modific ceva pe ici, pe colo, prin partile esentiale... dar nu chiar acum.

Noua Miss Univers
















Vi se pare cea mai frumoasa femeie din lume? Mie nu.

luni, 14 iulie 2008

Se intampla si la noi


Via Express Train.

Am un blog frumos

Pot afirma ca am un blog frumos. Cine nu ma crede... poate sa se convinga aici. Wild thoughts impreuna cu prietenii ei mi-au devorat blogul.

duminică, 13 iulie 2008

O statie cu cinciul

Tramvaiul a ajuns inaintea mea. Il vad, dar nu pot ajunge la el. Intre noi este o jumatate de bulevard. Astept verdele impreuna cu doi batrani. Si ei vor sa ia cinciul. Vatmanul ne vede si asteapta inca 20 de secunde, desi ar fi putut pleca. Urcam in graba. Imi iau bilet si ma asez pe un scaun liber. Un singur tramvai de pe “5” este nou. Din pacate, nu l-am nimerit. Cel in care sunt are un interior din lemn, cateva inscriptii in germana... seamana cu interiorul unei case de nemtoaica in varsta. Mobila din anii ’70-’80 pe roti.

Trecem peste pod cu greu. Se lucreaza (desi nu va niciun muncitor) la calea de rulare. Doar pe o parte. Trecem de nodul improvizat si... frana brusca. “Mortii ma-tii cu taxiul ma-tii”. A sunat imediat injuratura vatmanului. De nervi. Poate si ca o justificare pentru calatori. Un taximetrist se bagase in fata si blocase o alta masina din spate chiar pe linia de tramvai. Dupa vreo 50 de metri o alta oprire: trebuie schimbat macazul. Inca putin si am ajuns in statie. Eu cobor la prima.

De ce sa evitam ziarele de luni

De ce trebuie sa evitam sa citim ziarele care apar lunea, mai ales in perioadele de vara (desi alea cred ca am putea sa le interzicem in totalitate)? Hmm... pai cum sa mai cumperi ziarele de luni cand... rade lumea de ce stiri se publica in ele. Si pe buna dreptate. Toti directorii, directorii adjuncti, prefectii, primarii, inspectorii, comandantii, sefii de servicii etc. pleaca vara in concediu. Partea aiurea e ca uneori pleaca TOTI sefii institutiei in concediu... ceea ce inseamna ca practic doua-trei luni din parti stiri. Ce sa faca omu' (a se citi "angajat, cu sau fara carte de munca, la o institutie numita ziar, tv sau, mai putin, radio" - acolo nu e chiar atat de tragica situatia... bagi o muzica ceva :p) care are nevoie de o stire si nu are de unde... Pai, scrie pe blog... asa cum fac eu acum (dupa 2 ore de stat cu ochii in monitor si incercat de gasit un subiect despre care sa merite sa scriu) sau pleaca acasa. Vii, iti saluti colegii si pleci acasa!

Maine va fi o zi mai buna :D.

De ce merg gheisele cu pasi mici?

sâmbătă, 12 iulie 2008

Sunt membru Alumni

De astazi sunt membru Alumni Cuza (dovada). Momentan nu stiu care-mi sunt obligatiile, dar cred ca acest lucru se va remedia rapid. In masura timpului si a priceperii, ma voi implica in viitoarele proiecte.

vineri, 11 iulie 2008

UAIC - Istorie

Cosmin mi-a reamintit de Amfiteatrul II7, “templul Facultatii de Istorie”, vorba unui (fost?) profesor de la respectiva facultate. II7, loc pe care multi l-au injurat... pentru ca multe dintre examene (examenele grele!) s-au dat acolo, dar care sigur a dat nastere si unor amintiri placute pentru multi dintre “istorici”.

Da, am fost si student si chiar am absolvit (desi unii spun ca nu se vede :)). Am avut asteptari foarte mari la inceput (Iorga, Parvan, Tafrali sunt doar cativa dintre “vinovati”), dar unele cadre didactice au tinut sa demonstreze ca asemenea profesori... nu mai exista.

Petronel Zahariuc (foto) este insa o exceptie, fiind unul dintre profesorii de la care am invatat multe si datorita caruia sunt mandru ca am absolvit la Cuza. Pe langa asta este si un bun pedagog. Si implicit un bun om. Sunt si alti profesionisti, dar, din pacate, la Istorie tinerii profesori nu sunt foarte sprijiniti. Cel putin asta era situatia acum doi ani, atunci cand am absolvit. Sper din tot sufletul sa se fi schimbat ceva de atunci.

Cum se asambleaza un BMW

joi, 10 iulie 2008

Pentru toti fanii mei


Nu ma cheama Dan, dar as putea pretinde acest lucru. Stiu, veti spune ca nu e melodia originala, dar versurile, versurile? :)

miercuri, 9 iulie 2008

Mesajul catre Mircea Badea

Nu, nu ii iau apararea. Nu cred ca Mircea Badea are nevoie de asta, are la dispozitie un post de televiziune unde poate sa se apere (si mult mai bine) si, chiar daca nu ar fi avut, sunt convins ca s-ar fi descurcat. Scriu pentru ca m-a intrigat acest mesaj care i-a fost adresat, dar si seria de invectice care a aparut in blogosfera dupa respectiva emisiune.

Unu: nu inteleg cum poti critica ceva daca nu stii despre ce-i vorba? Ma enerveaza oamenii (atat de) ignoranti.

Doi: un copil de 13 ani, fie el si in anul 2008, poate cunoaste... multe si poate sa rada cand vede/citeste asemenea carti, dar oare asta e atitudinea unui tata de copil de 13 ani? Nu sunt inca tata, dar parca ceva nu e in regula. La tata.

Trei: oare nu vede nimeni ca de fapt problema nu e la Badea, ci la scoala sau parintii care au impartit acele carti?

marți, 8 iulie 2008

luni, 7 iulie 2008

Diferente


Corul Armatei - Drum Bun

sau


Albatros si Naste din Berceni?

duminică, 6 iulie 2008

Leapsa de la Cosmin Vaman

Preluand leapsa de la Cosmin, as spune ca sunt independent fata de politicieni.  Mie cel putin mi-ar placea sa cred asta.
Ceea ce este ciudat este faptul ca, incercand sa gasesc un lucru fata de care sa-mi declar independenta, am constatat ca sunt (mult prea) multe lucruri de care sunt dependent si pe care as putea sa le nominalizez mult mai repede. Dar despre asta... in episodul urmator :).

sâmbătă, 5 iulie 2008

Femeile din politica ieseana

Politica, la genul feminin

In ultimii ani, femeile au reusit sa obtina pozitii importante în mediul politico-administrativ al Iasului. Iîn afara de Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean, unde "revolutia" feminina s-a produs mai usor, Mihaela Popa a fost prima femeie care a reusit sa invinga mai vechile mentalitati prin candidatura si, mai apoi, alegerea sa ca europarlamentar. Ei i-a urmat Camelia Gavrila care, dupa ce a intampinat mai multe piedici in cariera politica, a reusit sa devina viceprimarul municipiului Iasi.

"Este un subiect care revine in atentia mass-mediei si a politicienilor doar in jurul datei de 8 martie. In momentele-cheie tot barbatii iau deciziile. Pentru a reusi, femeile trebuie sa fie de zece ori mai bune decat barbatii. Trebuie sa aiba rabdare si consecventa. Unele dintre ele reusesc sa-si pastreze si feminitatea, pentru ca politica te masculinizeaza. E nevoie de munca, rezistenta si sustinere din partea familiei. Nu cred ca iesenii sunt misogini. Din pacate, nu au iesit prea multe modele feminine in fata, iar unele nu au fost lasate de politicieni", a declarat Camelia Gavrila.

În Iasi, cea mai mare victorie a femeilor în administratie, dar, mai ales, în politica, este alegerea liberalei Camelia Gavrila în functia de viceprimar. Voit sau nu, sefa Inspectoratului Scolar Judetean a fost scoasa din schema atunci când ar fi putut candida la functia de primar sau la un fotoliu de parlamentar. Poate din aceasta cauza, Camelia Gavrila considera ca în politica femeile sunt marginalizate si ca deciziile importante le iau tot barbatii. "Este un subiect care revine în atentia mass-mediei si a politicienilor doar în jurul datei de 8 martie. În momentele-cheie tot barbatii iau deciziile. Pentru a reusi, femeile trebuie sa fie de zece ori mai bune decât barbatii. Trebuie sa aiba rabdare si consecventa. Unele dintre ele reusesc sa-si pastreze si feminitatea, pentru ca politica te masculinizeaza. E nevoie de munca, rezistenta si sustinere din partea familiei. Nu cred ca iesenii sunt misogini. Din pacate, nu au iesit prea multe modele feminine în fata, iar unele nu au fost lasate de politicieni", a declarat Camelia Gavrila.

Si femeile voteaza greu femei

Consilierul social-democrat Petra Carp, care nu este la primul mandat, considera ca prezenta femeilor în politica obliga barbatii sa fie mai atenti la modul în care se comporta. "Femeile au un rol foarte important. Cu cât vor fi mai multe femei, cu atât va fi mai bine. Din jena si tot cred ca trebuie sa te comporti mai frumos când e o femeie lânga tine. Stai sa te mai gândesti daca e civilizat ceea faci. Trebuie sa fii bataios. Daca îti doresti sa ajungi ceva, ajungi. Populatia e foarte putin pretentioasa. Nu judeca în profunzime. Cei care ajung în functii vor sa faca proiecte. Omul de rând, însa, nu vrea asta, vrea sa te vada în strada, vrea un parc de joaca, sa-l bati pe umar. Eu nu as vrea sa fiu primar, pentru ca nu ai niciun fel de multumire. Daca servesti 90 la suta din populatie si nu servesti unul care e vocal, atunci pierzi mult", a afirmat Petra Carp.

Un alt consilier local PSD, Aneta Manolache, crede ca de multe ori femeile nu sunt sustinute nici macar de femei. "Rolul femeii ar trebui sa fie important, cu conditia sa i se faciliteze accesul, sa fie încurajata. Cred ca o femeie poate ajunge primar, cred ca ar putea. Trebuie schimbata putin mentalitatea, ma refer aici de la alegatorul obisnuit si pâna la un grup de consilieri. Nu cred ca iesenii sunt misogini, sunt unele lucruri care vin din istorie. Pe de-o parte, femeile trebuie sa munceasca mai mult, dar si partea cealalta trebuie sa fie mai deschisa. Si nu ma refer numai la barbati, si femeile voteaza greu femei", a spus Aneta Manolache.

În politica nu ar trebui sa conteze aspectul fizic

Ioana Timofte ar putea concura cu usurinta la "Miss Ales Local", dar ea considera ca acest fapt nu ar trebui sa fie motivul pentru ca o femeie sa fie votata. "Femeile conteaza din ce în ce mai mult. Este o tendinta în acest sens, dar si din cauza normelor europene. Contam din ce în ce mai mult, încercam sa contam. Vrând-nevrând, si barbatii trebuie sa tina cont de noi. Nu cred ca electoratul iesean este misogin. Nu cred ca oamenii mai discrimineaza. Oamenii stiu sa discearna. Conteaza si modul în care stim noi sa ne prezentam. Frumusetea nu cred ca influenteaza. Sau, cel putin, nu ar trebui", a comentat social-democrata Ioana Timofte, recent aleasa în functia de consilier local.

Un nume nou în politica este si democrat-liberala Laura Balanovici. "Cred ca femeile au un rol important. Nu conteaza neaparat daca ies în fata. Toate organizatiile politice au femei în posturi importante. Cred ca electoratul e putin misogin, dar, daca are un proiect important, nu cred ca o femeie nu e sustinuta. Femeilor le lipseste curajul, asta le trage înapoi", a opinat Laura Balanovici.

"Sa lasam aroganta si sa fim mai populari"

Luminita Iordache poate fi considerata o veterana a politicii iesene. Consilierul judetean PSD crede ca femeile aduc un echilibru în politica. "Femeile sunt foarte importante. În politica au rolul lor bine definit. Femeile sunt serioase, perseverente si sunt un echilibru în politica. Femeile sunt mai aproape de oameni în familie, la locul de munca, de copii, de mediul de afaceri. Sunt mai bine vazute. Pot sa ajunga sus, pentru ca sansele sunt egale. Ne bucuram de ascensiunea doamnei Gavrila, pentru ca acest lucru va da curaj si altor femei. Depinde numai de noi. Important este sa-ti doresti", a spus Luminita Iordache.

O parere interesanta despre cum e privita femeia în politica o are Simona Adonicioaie, consilier judetean PSD. Aceasta considera ca Elena Ceausescu a lasat o imagine care a împiedicat femeile sa fie privite pozitiv. "Sansele unei femei sunt destul de limitate. Depinde de mai multi factori. Extrem de importanta este pregatirea, dar si notorietatea si sustinerea. Cred ca un mare impact l-a avut mostenirea lasata de Elena Ceausescu. A ramas ca un stigmat. Pâna ne schimbam mentalitatea mai este. Este foarte importanta si transparenta. Sa lasam aroganta si sa fim mai populari, mai comunicativi. Cred ca o femeie are sanse sa ajunga primar, dar trebuie sa aiba un trecut de necontestat", a afirmat Simona Adonicioaie.

Femeile nu intra în politica din cauza familiei

Consilierul judetean PD-L Narciza Nedelcu crede ca femeile nu intra în politica din cauza ca sunt extrem de atasate de familie si de locul de munca, iar politica înseamna tocmai renuntarea la acestea. "Eu nu as face o diferenta între femei si barbati, ci i-as numi doar politicieni. Numarul mic de femei în politica arata ca nu vor sau nu sunt suficient de implicate. În politica, timpul nu-ti mai apartine tie, ci celor care te-au ales. Femeile au copii, parinti, joburi. Ele renunta greu la ceea ce au deja. Politica implica timp, sacrificiu, expunere. Ar fi bine ca o femeie sa fie primar, pentru ca stie ce înseamna responsabilitatile. Si într-o familie e la fel. Nu cred ca iesenii sunt misogini, nu trebuie sa ne plângem, ci sa credem ca vom reusi", a sustinut Narciza Nedelcu.

Nici liberala Magdalena Lupu nu considera ca în politica ar trebui facuta o diferenta între barbati si femei. "În viata politica nu exista politica de genul masculin sau feminin. Pâna acum am avut parte de mentalitati de tip medieval. În România sunt peste 50 la suta femei, este normal sa fie prezente si în politica. Nu este importanta pomovarea femeii, ci afirmarea sa. Eu cred ca are conditiile pentru afirmare", a afirmat Magdalena Lupu.

Social-democrata Mirela Dobresanciuc este de parere ca femeile au mari sanse în politica din Iasi, drept dovada ca în ultimii ani numarul acestora a crescut simtitor. "Este un rol important, este aproape echivalent cu cel al barbatilor. Cred ca o femeie are mari sanse în politica din Iasi. În ultimii patru ani, rolul si ponderea femeilor a crescut. Toate partidele au promovat femei si multe dintre ele sunt bine pregatite. Treptat, si electoratul va prinde încredere si va vota femei. O femeie e mai constiincioasa, mai devotata si mai rationala decât unii barbati", a spus si Mirela Dobresanciuc.

Mihaela Popa: "Cei care conduc partidele sunt misogini"

Una dintre iesencele care a reusit în politica este Mihaela Popa. Fara a fi agresiva, europarlamentarul a reusit sa le capteze atentia iesenilor prin proiectele propuse. Mihaela Popa considera ca, în Iasi, dar si la nivel national, este nevoie de o implicare mai mare în politica din partea femeilor, dar si a tinerilor.

"Femeile trebuie promovate în politica. Au un spirit de echipa mai dezvoltat, iar studiile arata ca sunt si mai sincere în afaceri. În Iasi exista o resursa umana capabila care trebuie atrasa. Multe femei au calitati si vin cu dorinta de schimbare, ceea ce cred ca e necesar în politica. Mioara Mantale a fost prefect, în tara avem multe primarite si chiar si în judet. Cât priveste electoratul iesean, nu cred ca e misogin, cred ca cei care conduc partidele sunt misogini, pentru ca ei stabilesc candidatii. Cred ca trebuie încurajate femeile si tinerii", a declarat europarlamentarul Mihaela Popa.

O bucatica din Paris

O bucatica din Paris.

vineri, 4 iulie 2008

Cate camile valoreaza prietena ta?

Pe siteul acesta poti afla cate camile valoreaza prietena ta. La rezultat s-ar putea sa apara unele surprize :).

joi, 3 iulie 2008

Cum m-am lasat de fumat

Cine nu crede ca fumatul ucide ar fi bine sa vada filmuletul de mai jos. Asa m-am lasat eu de fumat.

Lasand gluma la o parte, fumatul chiar e nociv. Sper ca noile imagini de pe pachetele de tigari sa isi faca efectul. Desi la cum ii stiu eu pe romani...

Geoana e in toate

PSD-TV
de Corina Dragotescu

Mircea Geoana a ajuns stapan absolut in spatiul virtual. Site-ul oficial al PSD ii este dedicat in intregime. Si, ca si cand n-ar fi fost de ajuns, PSD si-a facut şi tv online.

Geoana ne vorbeste si de pe prima pagina, si de pe ultima, in proportie de 80%. Restul e Cristian Diaconescusi doua, trei femei bagate sa acopere procentul. Geoana e si-n poze la fel. Adica, in tot si in toate. Care e aspiratia liderului PSD se vede cu ochiul liber. Dar cea mai ascunsa dorinta a PSD iese la iveala, tot pe net. PSD si-a facut televiziune! Se numeste PSD-TV si, evident, liderul Geoana este prezent si acolo ca un adevarat om de televiziune. Adica, de ce sa nu fie, daca alti lideri, precum Iliescu, Nastase si Dancu, evolueaza la liber pe bloguri?
Continuare in Cotidianul.

What's gay today?

Siteul What’s gay today? ne prezinta o serie de lucruri care sunt... gay. Aveti mai jos o mostra :). Vizionare placuta.

Personal hygiene is gay.

miercuri, 2 iulie 2008

marți, 1 iulie 2008

Dedicatie pentru E-ON

Domnilor si doamnelor, a venit mascatii... Asa suna o replica din "Marinela de la P7" - un film genial (Cristian Nemescu va spune ceva?), de doar 45 de minute. Parafrazand, zic si eu, domnilor si doamnelor, se lua IAR curentul. De trei-patru ori pe luna vine acel moment cand Gunther Schubert, presedintele Directoratului E.ON Energie, descopera ca are in frigider la fel de multa carne ca la supermarketul din cartier. Pe aceasta cale tin sa ii dedic si eu o melodie... pentru intreruperea din aceasta seara (computerul, frigiderul si televizorul meu stiu de ce!).



P.S. Si nu inteleg de ce sunt asa dese intreruperile ca doar cartierul Alexandru cel Bun a votat "cum trebuie" :D.

Autostopul in Sicilia