duminică, 20 iulie 2008

Despre amprentarea tiganilor... sau cand legea e doar pentru catei

Daca as fi statul roman as da in judecata Italia, Franta, Spania, Germania etc. Mereu se spune despre romani ca discrimineaza tiganii. Pai, bine, tata, tu, daca esti mai democratic si mai destept si mai bogat decat mine, de ce mi-i amprentezi, de ce mi-i discriminezi? De ce mi-i trimiti acasa? Nu suntem noi un tot (UE)? Romania e doar un punct, un judet, o regiune, o parte din UE, nu? Casa/acasa e peste tot in interiorul ei.

Sau cumva tu, Italie, Franta, Spanie, Germanie etc., nu ma consideri (inca) unul din fratii tai?

11 comentarii:

bogdantv spunea...

Platon spunea ca lumea se imparte in mai multe categorii. Una din ele era acea categorie care, neputand sa-si poarte singura de grija si aducand prejudicii
"cetatii" trebuia sa fie sub permanent control. Acum se procedeaza la fel. Si e foarte bine.

alex_blue spunea...

Am mai spus-o si pe alt blog, ca un comentariu la un articol asemanator...Sa fie amprentati, tatuati pe brat si aruncati in lagare, unde sa ajute la noi descoperiri in medicina sau sa fie facuti sapun...cu aroma de rom...Sau la alegere, sa fie impuscati. 90% din ce se intampla rau in tara asta sau peste hotare e din vina lor...Restul de 10% sunt parlamentarii, pe care i-as impusca, de asemenea.

Anonim spunea...

Vai de capul tau, ai dat in mintea copiilor sa ajungi sa crezi tot ce scrie in presa.

Recensamantul si amprentarea romilor sunt facultative (baga bine la ca[) si sunt facute cu ajutorul Crucii Rosii. Nimeni nu ii poate obliga pe romi sa coopereze daca nu vor.

Apropo, moderarea comentariilor intareste ideea ca nu ai sange in instalatie. Ai de ce sa fii mandru.

Este intr-adevar o discriminare dintr-un anumit punct de vedere, totusi nu cred ca e cazul sa fim noi acum atat de moralisti. Problema romilor din Romania exista de atata timp si nici unul dintre astia ca tine nu a facut nimic, nu a ridicat un deget.

Acum ca incearca altii sa faca ceva le sariti in cap si tipati ca de ce si cum. Romii erau responsabilitatea Romaniei si este clar ca statul a esuat. Este randul Uniunii Europene sa faca ceva in privinta lor. Este un inceput.

Marius Pârciu spunea...

Nu cred tot ce scrie presa. M-a deranjat mai mult ideea decat faptul in sine.

P.S. Nu vad ce treaba ai cu moderarea comentariilor. E blogul meu si fac ce vreau aici. Te asigur ca nu am cenzurat niciun mesaj. O dovada este si mesajul tau.

Anonim spunea...

Sustineti campania AMPRENTA NEAGRA -> http://fuckyoutovarasi.blogspot.com/2008/07/amprenta-neagra.html
MULTUMESC !

Anonim spunea...

Orice roman care doreste sa obtina viza un SUA este amprentat la ambasada lor, practica rusinoasa si umilitoare care dureaza de ani de zile.

Acolo de ce nu a sarit nimeni revoltat? Pana una alta, italienii au motive valide sa doreasca amprentarea tiganilor, in timp ce romanii din SUA s-au dovedit in mare parte civilizati si s-a scris despre ei in presa numai de bine.

Explica asta. Cum functioneaza?

Anonim spunea...

da ca sa fie comentariile complete pentru cei ce asculta Hip-Hop romanesc (ala de calitate) daca va aduceti aminte era o melodie(nu dau nume ... reclama etc )care spunea ceva de genu

"noi suntem ruda saraca
deci nu putem fi frati
dragi europeni
cred ca ne confundati"

eu vad aceste cuvinte peste tot adica peste tot unde vezi romani in alte tari nu s-au dus sa-si faca o firma a lor s-au dus sa munceasca , si sa trimita bani acasa "sa se realizeze"

Marius Pârciu spunea...

@mihai: chiar te rog sa dai numele trupei+melodiei

sandasanda spunea...

nu stiu cat de "mai democratice" pot fi statele pe care le-ai mentionat...
e adevarat ca suntem noi un tot, dar,ai auzit de principiul suveranitatii? statele nationale se ocupa mai eficient decat uniunea in anumite chestiuni...si la o adica, tu,in locul lor, ce ai face?

Marius Pârciu spunea...

@sanda: teoretic sunt mai democratice. fie si prin simplul fapt ca noi de-abia am iesit din comunism si ne chinuim sa implementam chestia asta numita democratie... cu sau fara succes.

principiul suveranitatii nu prea mai are ce cauta in(tr-o alianta precum) ue. eu nu am fost de acord cu aderarea romaniei la ue, dar daca am intrat in hora atunci... sa jucam.

repet, nu critic tarile pentru ca fac asta, ci pentru ca atunci cand incercam sa facem si noi ceva (muuult mai putin discutabil) ne sar in cap.

sandasanda spunea...

nu m-ai inteles...mai democratice nu pot fi. ci doar democratice.atat.si stai linistit...eu nu m-am gandit niciodata ca trecem asa,ca prin vraja de la comunism la democratie.
despre ue, asta e altceva...depinde cum vezi tu uniunea...ca au mai fost dezbateri despre ce este ue, si inca nu s-a ajuns la o identificare exacta a uniunii...